Borgens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Regementsgatan 23, 170 66 Solna
Kommunal
Visa karta

Borgens förskola

Vår förskola ligger i Frösunda med närhet till naturområden så som Norra Hagaparken. På gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete.

Om oss

Förskolan består av fyra barngrupper: Spöket och Enhörningen där våra yngre barn går, och Sagotornet och Skattkammaren där våra äldre barn går. Vi har två större gårdar som inbjuder till kreativ lek och utforskande. Vår lunch kommer från Ulriksdalsskolan som lagar god och varierad mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

För oss är det viktigt att barnen växer upp och blir trygga, självständiga medborgare som kan stå upp för sig själva, kunna sätta sig in i andra människors situation samt har förståelse för möjligheten att påverka sin egen utbildning.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Visning av Borgens förskola

  • Måndag 19 februari klockan 15.00 – 15.45
  • Måndag 22 april klockan 15.00 – 15.45

Välkommen!

Kontaktinformation

Borgens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Enhörningen
072-583 11 88

Sagotornet
08-746 11 90

Skattkammaren
08-746 11 91

Spöket
08-746 11 92

Karta

Senast uppdaterad