Bli mentor för UF-företagare

Vill du vara rådgivare och bollplank till ett UF-företag? På Solna gymnasium får eleverna i årskurs tre på ekonomi-programmet, möjligheten att starta och driva ett eget UF-företag (Ung företagsamhet). En mentor och dina erfarenheter är till stor hjälp för att de ska lyckas.

Att lära sig starta och driva företag är viktig del i utbildningen. Solna Gymnasium samarbetar sedan flera år med Ung företagsamhet och eleverna deltar i den stora företagarmässan för unga som anordnas varje år.

Uppdraget som mentor

En viktig faktor för framgångar i UF-företagandet är att eleverna har tillgång till utomstående rådgivare som kan inspirera, ge förslag och råd till eleverna.Vill du vara rådgivare och bollplank?
I rådgivarrollen ingår att vara tillgänglig för UF-företaget, förmedla kontakter, stödja och hjälpa företaget inför tävlingar och mässa samt följa företagets ekonomiska utveckling.

Vill du bli mentor? Anmäl intresse

Är du intresserad av att coacha ett UF-företag under ett år och bidra med kunskap och erfarenhet? Eller kan du tänka dig att hålla ett inspirerande föredrag kring företagande och entreprenörskap för UF-eleverna?
Kontakta gärna Johan Sigstedt, på Solna gymnasium om du är intresserad.

Solna gymnasium samarbetar sedan flera år tillbaka med Ung Företagsamhet (UF) vars syfte är att koppla samman entreprenörskap och näringsliv i skolan. UF-företagandet innebär att eleverna i grupp (3-5 elever) ska komma på en affärsidé, skriva affärsplan och därefter marknadsföra sin produkt på vid olika tillfällen.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad