Dagverk­samhet

Dagverksamhet är en social aktivitet som ska bryta social isolering och kan även fungera som avlastning för närstående.

Dagverksamhet ger stöd och stimulans för att du ska behålla viktiga funktioner och för att du lättare ska kunna klara vardagen hemma. Den funktionsbevarande dagverksamheten innehåller både fria och organiserade aktiviteter med socialt innehåll och viss träning. Vid behov ingår även resor till och från verksamheten. För att få delta i den här verksamheten måste du ansöka hos en biståndshandläggare.

Berga dagverksamhet Visa Dölj

Berga dagverksamhet har tema konst och hantverk. Målet med dagverksamheten är att erbjuda dig trevlig social samvaro och ge dig stöd och stimulans för att du ska behålla viktiga funktioner så att du lättare klarar av din vardag hemma.

Den funktionsbevarande dagverksamheten innehåller både fria individuella aktiviteter och organiserade aktiviteter med fokus på socialt innehåll och viss träning.

Berga dagverksamhet drivs av Förenade Care på uppdrag av Solna stad.

Kontakt: 08-563 023 08
Adress: Björnstigen 137, 170 72 Solna

Örtagården på Hallen Visa Dölj

I området runtom Hallens äldreboende finns en uteplats omgiven av lummig grönska och doftande kryddrabatter från salvia, timjan och lavendel. I huset finns ett bokcafé där man kan låna böcker, en restaurang samt frisör och fotvård.

På Örtagårdens funktionsbevarande dagverksamhet finns planerade och fria aktiveter med social mening och viss träning. Aktiviteterna utformas efter personliga förutsättningar och önskemål.

Örtagården drivs av Förenade Care på uppdrag av Solna stad.

Kontakt: 073-315 01 71
Adress: Algatan 4, NB

Skoga dagverksamhet Visa Dölj

Dagverksamhetens syfte är att genom gruppaktiviteter och individuella träningsprogram skapa förutsättningar för att du skall kunna bo kvar hemma så länge som möjligt.

Skogas funktionsbevarande dagverksamhet har öppet två förmiddagar i veckan. Dagen börjar med att du får träna efter ett för dig uppgjort träningsprogram. Efter det blir det gemensamt fika då vi passar på att ha lite frågesport eller annan aktivitet.

Skoga dagverksamhet drivs i kommunal regi.

Kontakt: 08-746 17 76
Adress: Jungfrudansen 17, 171 50 Solna

Dagverksamhet för personer med demenssjukdom

Verksamheten innehåller både fria och organiserade aktiviteter som syftar till att ge deltagarna en meningsfull dag samt att stimulera minnesfunktionen. Vid behov ingår även resor till och från verksamheten. För att få delta i den här verksamheten måste du ansöka hos en biståndshandläggare.

Gläntans dagverksamhet Visa Dölj

Målet med dagverksamheten är att erbjuda dig en trevlig social samvaro och ge dig stöd och stimulans för att du ska behålla viktiga funktioner så att du lättare klarar av din vardag hemma. Gläntan ligger fridfullt i ett litet skogsparti nära Bergshamra centrum.

Gläntans dagverksamhet för personer med demenssjukdom fokuserar på att skapa stimulans och en innehållsrik vardag och vi formar dagen efter gästernas önskemål. Vi umgås, löser korsord, spelar spel med mera. Vid fint väder vistas vi ute på vår fina gård. Dagverksamheten innehåller både fria individuella aktiviteter och organiserade på socialt innehåll och viss träning.

Gläntans dagverksamhet drivs av Förenade Care på uppdrag av Solna stad.

Kontakt: 070-052 13 03
Adress: Björnstigen 99, 170 72 Solna

Lärkan på Hallen Visa Dölj

I området runtom Hallen finns en uteplats omgiven av lummig grönska och doftande kryddrabatter från salvia, timjan och lavendel. I huset finns ett bokcafé där man kan låna böcker, en restaurang samt frisör och fotvård.

På Lärkan finns planerade och fria aktiveter med social mening och viss träning. Aktiviteterna utformas efter personliga förutsättningar och önskemål.

Lärkans dagverksamhet för personer med demenssjukdom drivs av Förenade Care på uppdrag av Solna stad.

Kontakt: 073-315 01 64 
Adress: Algatan 2, 3 tr

Lyktans dagverksamhet Visa Dölj

Lyktan vänder sig till personer med demenssjukdom som bor kvar hemma, vi erbjuda en trevlig social samvaro med funktionsbevarande aktiviteter och även avlastar närstående.

Lyktan ingår i samma profil som Polhemsgårdens tema mat, natur och trädgård som stimulerar våra fem sinnen. Eftersom dagverksamheten ligger i entréplan är det alltid nära ut i trädgården. Till Polhemsgården hör en terapeutisk trädgård, där finns ett lusthus och ett växthus.

Lyktans dagverksamhet drivs av Vardaga på uppdrag av Solna stad.

Kontakt: 076-321 82 38
Adress: Polhemsgatan 16, 171 58 Solna

Avgift för dagverksamhet 2023

Att besöka en biståndsbedömd dagverksamhet kostar 86 kronor per dag i omsorgsavgift. För eventuell lunch tillkommer en avgift på 63 kronor per dag.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad