Piano

Att spela piano är som att vara en egen orkester. Du kan spela många olika stilar och uppleva helheten i musiken. Vid pianot blir det musik direkt eftersom du spelar både melodi och ackompanjemang samtidigt.

För att kunna lära sig spela piano behöver man öva fIera gånger i veckan. I pianoämnet ingår även samspel med andra instrument eller ensembler av olika slag som t. ex. rockgrupper, blåsorkestrar, stråkensembler m.m.

Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Nybörjargrupper från 7 år

På ett lustfyllt sätt närmar vi oss musiken med hjälp av melodier, rytmlekar och ackord. Undervisningen sker i grupp. Vi lär oss pianospelets grunder och spelar både på gehör och efter noter.

Fortsättningskurser från 8 år och uppåt

Du fortsätter i mindre grupper eller enskild undervisning. Vi fortsätter lära oss pianospelets grunder, noter och spela efter ackordsananlys. För enskild undervisning behöver du kunna läsa noter och spela efter ackordanalys.

Fördjupning från 9 år

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning och medverka på flera konserter, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Du kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning. Antagning till kursen sker efter överenskommelse med din lärare.

KURSKATALOGlänk till annan webbplats


Kontakta oss

Senast uppdaterad