Musikstegen - kurser i musik

Musik­patrull, Musik­verkstad, Musiklabbet och Musiklabbet 2

Istället för att välja ett instrument kan du välja att gå en musikkurs inom det vi kallar Musikstegen. Där får du lära dig göra musik tillsammans med kompisar. I början mycket lek, rörelse och sång, men ju äldre du blir får du också prova olika instrument och använda dina kunskaper i musikens grundstenar. Hela tiden skapar vi musik tillsammans på sätt som passar just dig.

Musikpatrull, Musikverkstad, Musiklabbet och Musiklabbet 2, är öppna för alla, men elever som avslutat två terminer i Musikverkstad har förtur till Musiklabbet. Kurserna är en första kontakt med kulturskolans engagerade och högskoleutbildade lärare.

Musikpatrull 5-6 år

Du som är nyfiken och gillar att ha roligt - kom till oss så sjunger, leker och spelar vi. Vi utgår från olika sånger och rörelser och provar att spela några enkla instrument tillsammans.

Musikverkstad från 7 år

Du får komma igång med att spela, sjunga och lära dig grunderna i musik. Vi provar lite olika instrument och lär oss om musikens byggstenar på ett spännande och lekfullt sätt. Framför allt har vi roligt samtidigt som vi bekantar oss med musikens värld.

Musiklabbet från 8 år

En kurs för dig som är nyfiken och vill utforska musikens spännande och roliga värld. Du får prova piano, gitarr, sång, slagverk och andra instrument. Vi utforskar musik och musicerar i olika stilar där upptäckarlust och spelglädje står i fokus. Du behöver inte ha några instrument hemma.

Kursen är öppen för alla men elever som avslutat två terminer i musikverkstad har förtur till denna kurs.

Kursen innehåller:

  • Musikskapande
  • Musikens grunder
  • Melodi- och ackordinstrument
  • Enkelt ensemblespel i olika musikstilar
  • Gemensam sång

Musiklabbet-2, från 9 år

En kurs för dig som vill fortsätta att utforska musikens häftiga möjligheter. Kursen passar bra för dig som har gått Musikverkstad och Musiklabbet eller har liknande förkunskaper. Nu blir det mer låtskapande på instrument eller sång. Vi fortsätter naturligtvis att ha riktigt kul tillsammans också. Du behöver inte ha några instrument hemma.

Kursen är öppen för alla men elever som avslutat Musiklabbet 1 har förtur till denna kurs.

Kursen innehåller:

  • Musikskapande med egna låtar
  • Musikens grunder fortsättning
  • Melodi- och ackordinstrument, trummor
  • Enkelt ensemblespel i band
  • Praktisk musikteori i lek och spel

Musikproduktion 10-12år

I denna kurs får du lära dig grunder i musikproduktion och att ljudsätta och skapa musik med digitala verktyg. Samarbeten med kulturskolans andra ämnen är ett mål. Kursinnehållet anpassas efter elevernas förkunskaper och nivå. Vi använder inledningsvis appen Bandlab (bandlab.com Länk till annan webbplats.) och iPads.

 

Kontakta oss

Senast uppdaterad