Bas

Bas är ett instrument som står för grunden i musiken. Som basist bidrar du till hur bandet eller orkestern kommer låta rytmiskt och harmoniskt. 

Du kan välja mellan att lära dig spela elbas eller kontrabas. På kulturskolan får du en bred repertoarkännedom och stil, oavsett om du väljer elbasen eller den akustiska kontrabasen.

Nybörjargrupper från 7 år

Undervisning i mindre grupp. Vi spelar både på gehör och börjar lära oss noter. Du får lära dig grunderna i olika sorters basspel. Här spelar vi kända låtar i olika stilar. Eleverna lånar instrument under lektionerna.

Fortsättningskurser från 8 år och uppåt

Här går vi mer in på djupet när det gäller olika stilar. Du får möjlighet att lära dig olika tekniker, t.ex. slapbas, plektrumteknik på elbas och pizz, stråke på kontrabas. Vi går igenom basistens roll i en ensemble eller orkester. Du får även möjlighet att lära dig skalor och träna upp ditt gehör. Undervisningen anpassas till i stor utsträckning till eleven och sker oftast i mindre grupper. För dig som kommit en bit finns också möjlighet att spela i ensemble eller band.

Fördjupning från ca 12 år

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning och medverka på flera konserter, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Du kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning. Antagning till kursen sker efter överenskommelse med din lärare.

KURSKATALOG Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Senast uppdaterad