Orkestrar och ensembler

Alla som spelar ett instrument på Solna kulturskola erbjuds någon form av samspel med andra. Vi har flera olika orkestrar och ensembler som ingår i priset när du går en instrumentkurs hos oss. Här ser du några exempel.

Du som inte går på Solna kulturskola är välkommen att delta i en ensemble, orkester eller ett band mot en kursavgift. Titta i KURSKATALOGEN Länk till annan webbplats..

Sisters & Brothers Visa Dölj

Detta är ett ungt storband för saxofon, trumpet, trombon och rytmsektion. Vi spelar jazz, funk, rock, latin, fusion… 

Är du intresserad av att spela med oss? Tveka inte att höra av dig till Solna kulturskola, kulturskolan@solna.se.

Från 10 år och uppåt

Solstråkarna Visa Dölj

Solstråkarna är en stråkorkester med fiol och cello där vi spelar olika genrer och lär oss att spela i stämmor. Du bör ha spelat minst två terminer. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument.

För 8-12 år

Stråkorkestern Visa Dölj

Stråkorkestern består av fiol och cello och vänder sig till dig som har spelat minst 4 år. Vi spelar en blandad genre - från renässans till nutid. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument.

12-15 år

Solna Funk Unit Visa Dölj

Ett funk, jazz och rockband med gitarr, bas, trummor, keyboard och eventuellt blås och sång.

Deltagande efter överenskommelse med lärare. 15-19 år.

Kammarorkestern Visa Dölj

Kammarorkestern är en stråkorkester på hög nivå och vänder sig till dig som har spelat fiol, altfiol, cello och kontrabas en längre tid och har god notläsningsförmåga.

Vi spelar en blandad repertoar och ofta tillsammans med andra instrument som blockflöjt, tvärflöjt, klarinett, oboe, fagott och slagverk. Kammarorkestern medverkar regelbundet i Solna kulturskolas utåtriktade verksamhet. Vi samarbetar ofta med andra konstformer som exempelvis dans och teater.

Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument. Om du enbart deltar i ensemblen, betalar du en kursavgift.

Kom gärna och prova en gång - det kostar inget!

Från ca 15 år

Solna minibrass Visa Dölj

Solna minibrass är en liten brassorkester med trumpet, trombon, valthorn och tuba där vi spelar olika genrer i upp till fem olika stämmor. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument.
Deltagande efter överenskommelse med vår bleckblåspedagog rickard.lindgren@solna.se

Kontakta oss

Senast uppdaterad