Orkestrar och ensembler

Alla som spelar ett instrument på Solna kulturskola erbjuds någon form av samspel med andra. Vi har flera olika orkestrar och ensembler som ingår i priset när du går en instrumentkurs hos oss. Här ser du några exempel.

Du som inte går på Solna kulturskola är välkommen att delta i en ensemble, orkester eller ett band mot en kursavgift. Titta i KURSKATALOGENlänk till annan webbplats.

Detta är ett ungt storband för saxofon, trumpet, trombon och rytmsektion. Vi spelar jazz, funk, rock, latin, fusion… 

Är du intresserad av att spela med oss? Tveka inte att höra av dig till Solna kulturskola, kulturskolan@solna.se.

Från 10 år och uppåt

Träblåsensemblen är till för dig som kommit en bit på vägen på ditt instrument inom träblåsfamiljen som består av flöjt, oboe, klarinett och fagott.

Från 12 år

Solstråkarna är en stråkorkester med fiol och cello där vi spelar olika genrer och lär oss att spela i stämmor. Du bör ha spelat minst två terminer. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument.

För 7-10 år

Lilla Stråkorkestern består av fiol och cello och vänder sig till dig som har spelat ca två år. Vi spelar en blandad genre - från renässans till nutid. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument.

10-13 år

Ett blåsband för dig som har spelat några år. Vi spelar musik i alla möjliga genrer som till exempel, pop, rock och filmmusik.

  • Från 12 år

Stora Stråkorkestern består av fiol, altfiol och cello och vänder sig till dig som har spelat minst 4 år. Vi spelar en blandad genre - från renässans till nutid och utvecklar flerstämmighet, musikaliskt uttryck, samspel etc. Ensemblen är avgiftsfri för elever som går ämneskurs i något instrument.

Från 13 år

Kammarorkestern är en stråkorkester på hög nivå och vänder sig till dig som har spelat fiol, altfiol, cello och kontrabas en längre tid och har god notläsningsförmåga.

Vi spelar en blandad repertoar och ofta tillsammans med andra instrument som blockflöjt, tvärflöjt, klarinett, oboe, fagott och slagverk. Kammarorkestern medverkar regelbundet i Solna kulturskolas utåtriktade verksamhet. Vi samarbetar ofta med andra konstformer som exempelvis dans och teater.

Ensemblen är avgiftsfri för elever som går på ämneskurs i något instrument. Om du enbart deltar i ensemblen, betalar du en kursavgift.

Kom gärna och prova en gång - det kostar inget!

Från ca 15 år

Kontakta oss

Senast uppdaterad