Gitarr

Gitarr är ett brett instrument med stora möjligheter. Med en gitarr kan du både sjunga och kompa dig själv, du blir din egen orkester. Du kan också spela sologitarr.

På Solna kulturskola finns gitarrpedagoger med olika specialkompetens:

- elgitarrlärare som kan mycket om pop/rock/blues
- lärare i klassisk gitarr som lär dig spela vackra gitarrstycken
- lärare i jazz och improvisation

Vi ordnar gitarrläger, en stor gitarrfestival en gång per år, konserter och mindre uppträdanden samt workshops på alla nivåer, från nybörjare till de som spelat länge.

Nybörjargrupper från 9 år

Du lär dig ackord och vi spelar tillsammans från första lektionen! Genom att lyssna och härma på gehör lär du dig också "enkelt" melodispel.

Fortsättningskurser från 10 år och uppåt

Du fortsätter att lära dig fler ackord och lite utförligare komp till exempel "plockkomp". Gitarr är också ett soloinstrument och du får möjlighet att spela både melodi och basstämma samtidigt. Undervisningen är nu i högre grad individanpassad.

Fördjupning från 11 år

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning och medverka på flera konserter, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Du kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning. Antagning till kursen sker efter överenskommelse med din lärare.

KURSKATALOG Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Senast uppdaterad