Stråk­instrument

Är du nyfiken på att prova ett stråkinstrument? Du lär dig snabbt så kom och spela med oss. Vi erbjuder undervisning i fiol, altfiol och cello - och mycket samspel.

Nybörjargrupper (fiol, altfiol eller cello) från 6 år

Undervisning i mindre grupp. Vi spelar både på gehör och börjar lära oss noter. Du får lära dig grunderna på ditt instrument och du erbjuds att vara med på ett framträdande per termin.

Fortsättningskurser från 7 år och uppåt

Vi spelar blandad repertoar och utvecklar vår teknik och uttrycksförmåga. Du erbjuds ensemblespel kontinuerligt eller i perioder. Ensemblespel ingår i terminsavgiften. I mån av intresse och möjlighet samarbetar vi också med andra instrument eller ämnen som dans och teater. Du får möjlighet att framträda solo eller i ensemble minst en gång per termin.

Fördjupning från ca 13 år

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument, är delaktig i orkesterspel och vill lägga ner mycket tid på övning och medverka på flera konserter, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Du kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning. Antagning till kursen sker efter överenskommelse med din lärare.

KURSKATALOG Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Senast uppdaterad