Erik Granqvist föreläser om övergrepp inom idrotten

Våld ska inte behöva drabba någon. Det är fokus för en informationskampanj i sju norrortskommuner, däribland Solna. Den 23 november föreläser hockeyprofilen Erik Granqvist om vad som händer när våld och mobbning tillåts inom idrotten, och hur vi tillsammans kan motverka detta.

Hockeyprofilen Erik Granqvist föreläser den 23 november 2023.

Erik Granqvist är tidigare ishockeymålvakt i Elitserien och är nu verksam som hockeyexpert på tv. Han har coachat i Färjestad, Rögle och Tre Kronor och har vunnit tre SM-guld samt en VM-medalj. Tillsammans med journalisten Johan Esk har han skrivit en bok om dolda övergrepp inom idrotten.

– Inom idrotten har vi den enorma möjligheten att fostra schyssta beteenden som ungdomarna sedan tar med sig vidare ut i samhället. Men det kräver medvetenhet, mod och närvaro av vuxna i rummen, säger Erik Granqvist.

Livesänd föreläsning

Den 23 november bjuds ledare inom föreningslivet för barn och unga in till en livesänd föreläsning med den tidigare ishockeyspelaren Erik Granqvist. Han berättar om hur man förebygger dolda övergrepp inom föreningslivet. Även föräldrar och andra viktiga vuxna är välkomna att delta i mån av plats.

Föreläsningen ges i samarbete med RF-SISU Stockholm. Idrottsombud från RF-SISU och relationsvåldssamordnare från Sollentuna kommun svarar på frågor om hur vi tillsammans kan öka tryggheten för barn och unga inom föreningslivet.

Anmäl dig till föreläsning med Erik Granqvist Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Begränsat antal platser!)

En månad fri från våld - årlig kampanj

Livesändningen är en del av den återkommande kampanjen ”En månad fri från våld” som är ett samarbete mellan kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Järfälla, Upplands Bro, Sundbyberg och Solna. Under hela november arrangeras föreläsningar för yrkesverksamma i kommunerna för att öka kunskapen och stärka samverkan kring våld i nära relationer, i år med fokus på sexuellt våld. Sollentuna kommun samordnar satsningen.

Läs mer om "En månad fri från våld" på Sollentuna kommuns webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våld i relationen – här finns stöd och hjälp

Våld i relationen är aldrig okej och det finns stöd och hjälp att få. Relationsvåldsteamet i Solna stöttar våldsutsatta och hjälper våldsutövare att ändra sitt beteende.

Våld i relationen - här finns stöd och hjälp.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad