Våld i relationen – här finns stöd och hjälp

Våld i relationen är aldrig okej och det finns stöd och hjälp att få. Relationsvåldsteamet i Solna stöttar våldsutsatta och hjälper våldsutövare att ändra sitt beteende.

Den som blir eller har blivit utsatt för våld erbjuds stöd och rådgivning, till exempel skyddat boende eller hjälp att ansöka om skyddade personuppgifter, ökat säkerhetstänk, stödjande samtal eller hjälp att komma ur relationen.
Staden arbetar också med att se till att våldsutövare får hjälp med strategier för att sluta använda våld.

– Barn har rätt till en trygg och våldsfri vardag. Våldsutsatta och våldsutövande vuxna Solnabor får hjälp och stöd från socialtjänsten för att kunna leva ett tryggt och självständigt liv. Målet är att våld och andra övergrepp i nära relationer ska upphöra. Av de som har fått hjälp och stöd upplever de flesta att kontakten varit mycket tillfredsställande och att våldet har minskat eller upphört, säger Leif Åsbrink López, ordförande i socialnämnden i Solna.

En månad fri från våld

Under november månad pågår ”En månad fri från våld” – ett återkommande samarbete mellan nordvästkommunerna Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Upplands Väsby, Sigtuna, Järfälla och Upplands Bro för att öka kunskapen och stärka samverkan hos yrkesverksamma kring våld i nära relationer.

– Samverkan mellan yrkesverksamma som arbetar med våldsutsatta och våldsutövande är en viktig del i hjälpen och stödet och kan ibland vara livsavgörande för våldsutsatta, säger Leif Åsbrink López.

Här finns stöd och hjälp

Är du orolig för dig själv eller dina nära, kontakta Relationsvåldsteamet på telefon 08-746 10 00 (Kontaktcenter).

Kvällar och helger kan du ringa Socialjouren: 010-444 05 00

Handlar det om akut pågående våld, ring alltid polisen på 112.

Det finns även stödlinjer att ringa till.

Läs mer om stöd och hjälp vid våld i relationen

En månad fri från våld – föreläsningar för personal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad