Kalendarium 2024

Här hittar du årets öppna familjeaktiviteter som arrangeras av Solna stad genom Överjärva gårds café- och museiverksamhet. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för uppdateringar om programmet ändras. Välkommen!

3 februari - Säsongsöppning!

Café och statarmuseum öppnar för säsongen. Grillen är tänd lördag och söndag kl 11-15 om vädret tillåter. Låna gärna termos och köp ogrillade korvar och vegetariska alternativ i caféet. Kak- och bullfaten är fyllda!

24 februari - Gårdsdag Sju sorters kakor

I caféet bjuds på musik med gårdsbandet Sju sorters kakor kl 12.30 och 13.30. Öppet i Barnens bagarstuga i Statarlängan - kom och lekbaka! Kostnadsfritt naturpyssel i caféet. Statarmuseum och café har öppet kl 11-16.

29 februari till 3 mars - Sportlovsöppet

Under sportlovet som följer är caféet öppet torsdag 29 februari till söndag 3 mars kl 11-16. Pysselbordet framdukat!

23-24 mars - Klimatvågen

Pyssel, specialmeny och pop-up utställning med Klimatvågen i caféet under hela helgen kl 11-16. Klimatvågen är en interaktiv utställning där besökaren själv väger delar av sin konsumtion för att se hur det påverkar klimatet. Utställningen är framtagen av Energi- och klimatrådgivningen och ingår i Solna stads klimatvecka. Länk till annan webbplats.

30 mars - Gårdsdag påskafton

Var med på påskäggsbingo, pyssla och få en ansiktsmålning. Kostnadsfria familjeaktiviteter kl 11-16. Öppet i Barnens bagarstuga - kom och lekbaka!

4 april till 7 april - Påsklovsöppet

Under påsklovet som följer är caféet öppet torsdag 4 april till söndag 7 april kl 11-16. Pysselbordet framdukat!

18 - 19 maj - Fröcafé

Utanför caféet har vi dukat fram odlingsborden med fröer, kom och så en solros! Vi bjuder på återbrukad jord och tidningspapper till krukor. Tips! Boplatsrundan på Överjärva firar 3 år 22 maj på den biologiska mångfaldens dag.

21 juni - Midsommarfirande

Traditionsenligt midsommarfirande med danslek vid midsommarstången, fiskdamm, femkamp, kransbindning och mycket annat. Danslek vid stången kl 13.00 och kl 14.30.

Juni till augusti - Sommarcafé

Under några sommarlovsveckor bjuder vi in till sköna sommardagar med prova-på odling för barn med våra sommarjobbare. Caféet har specialöppet, mer information kommer

21 september - Skördefest

Välkommen till sensommarens gårdsdag med musiker på luffen och skördemarknad i caféet. Själv-plock i fruktlunden och odlingarna. Upptäck gårdens butiker och hantverk!

26 oktober - Gårdsdag Slankveckan

Vi uppmärksammar statarna "slankvecka" med en gårdsdag som lyfter statarnas historia på Överjärva. Kom och upplev statarbarnens sysslor och lek. Gratis familjeaktiviteter och öppet i Barnens bagarstuga. Pysselbordet framdukat!

16 november - Gårdsdag Ljus & mörker

Små ljuspunkter som får oss att uppleva gårdens historia på nya sätt. Se konst och skapa ljus av bi-vax. Pysselbordet framukat och Barnens bagarstuga öppet.

2:a och 3:e advent - Julmys

Upplev en smak av gångna tiders jul. Hitta julklappar i gårdens alla butiker och hantverksbodar. Öppet för lek-bak i Barnens bagarstuga och dukat för jul i Statarmuseet. Pysselbordet framdukat!

 

Blomma

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad