Vi hjälper dig att upptäcka världen

Visste du att du som är elev eller ungdom i Solna kan få bidrag för att resa och upptäcka världen? Solna stads internationella kommitté delar varje år ut resebidrag för internationella studieresor.

En bild ur ett klassrum där en jordglob är i förgrunden och elever i bakgrunden sittandes vid sina platser. 

Fram till 1 februari har du möjlighet att söka bidrag för resor som äger rum under 2024.

Resebidragets syfte är att inspirera barn och ungdomar till att ta sig ut i världen för att få de kunskaper och färdigheter som behövs för att i framtiden kunna studera och arbeta. Att bidra till nyttiga erfarenheter i en värld där täta kontakter över nations- och kulturgränser blir allt viktigre.

Vem kan söka?
Alla fritidsgrupper och ideella föreningar som får föreningsstöd från Solna stad kan söka bidraget. Skolklasser kan också få hjälp med resebidrag.

Hur mycket kan du få?
Du kan få upp till 1 500 kronor per person, men inte mer än 30 000 kronor för hela gruppen. Om din skola eller fritidsgrupp vill söka, kan de få högst 30 000 kronor per gång.

Solna stads internationella kommitté ser fram emot att hjälpa dig, din förening eller fritidsgrupp att uppleva något nytt och roligt. Läs mer och ansök på Interntionella kommitténs resebidrags sida.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad