Hagalundslyftet engagerar

Fler caféer, matbutiker, kulturevenemang och ökad trygghet. Det är några av önskemålen som kom in under medborgardialogen som genomfördes i våras.

Över 750 personer passade på att tycka till om framtidens Hagalund när staden under våren genomförde medborgardialoger både på plats och genom enkäter.

Caféer, matbutiker, restauranger och torghandel toppar listan över vilket utbud man helst vill se. De flesta som tyckt till är överens om att torget behöver rustas upp och att det gärna får öppna ett bibliotek.

Även platser som Hagalundsgatan, gårdsmiljöerna och området runt vattentornet har potential att förbättras enligt Solnaborna. Men när det kommer till frågan om att bygga nytt är bilden splittrad. En del vill ha nya affärslokaler, andra vill ha nya bostäder och några vill inte att det byggs något nytt alls.

- Det är tydligt att det finns ett stort engagemang för varaktig förändring i Hagalund. Nu går vi in i en ny fas med att ta fram förslag utifrån de svar vi har fått in från medborgardialogerna. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Fler aktiviteter efterfrågas också i Hagalund. Här toppar kulturevenemang, loppisar och andra marknader listan. Det önskas även fler mötesplatser som uppmuntrar till spontant häng.

Trygghetsfrågan engagerar i enkäten och det är ett prioriterat utvecklingsområde för staden. Arbetet med att öka tryggheten, både på lång och kort sikt fortsätter. Under hösten kommer väktare fortsatt att finnas i området och en process för att ansöka om trygghetskameror är också påbörjad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad