Över 500 sommarjobb till Solnas unga

Tidigare i år stod det klart att Solna stad kunde erbjuda ett rekordstort antal sommarjobb till Solnas ungdomar. Nu är den slutgiltiga siffran på 507 sommarjobbsplatser fastställd.

Det var över hundra fler sommarjobb som förmedlades i år jämfört med rekordet från 2022.

– Jag är enormt stolt över att vi har kunnat erbjuda fler sommarjobb än någonsin, och det med stor marginal. Det är ett resultat av en tydlig politisk prioritering, hårt jobb och en bra samverkan med Solnas näringsliv. Nu tar vi sikte på ytterligare kliv framåt nästa år, säger Faradj Koliev, ordförande i kompetensnämnden i Solna stad.

Över hälften av alla sommarjobbsplatser var inom den privata sektorn i Solna. Främst erbjöds sommarjobb inom vård och omsorg, städning, målning, park- och gatuskötsel samt fastighetsskötsel och service. För vissa ungdomar blev det sommarjobbande inom kultursektorn, bland annat med filmprojekt, sommarlovsaktiviteter och musikuppträdanden på äldreboenden. För första gången kunde sommarjobb också erbjudas på Hagalunds bigård och på Lilla verkstan i Olle Olsson-kvarteret.

Ditt företag kan också bidra

Vill du vara med och samverka med Solna stad om sommarjobb nästa år och ge en ungdom en erfarenhet för livet kan du kontakta oss redan nu: sommarjobb@solna.se

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad