Solna har tredje bästa företagsklimatet i Sverige

Solna stad kniper bronsplatsen i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner.

Från vänster till höger: Martin Karlsson, kommunstyrelsens förste vice ordförande, Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande samt Jan-Olof Jacke, vd på Svenskt Näringsliv.

Solna har toppat listan för bästa företagsklimat i Sverige tretton gånger
och har, för sextonde året i rad, varit topp tre i rankingen. Den 20 september presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet
i landets 290 kommuner. Solna har tredje bästa företagsklimatet i Sverige
och näst bäst i länet. Solna stad utmärker sig inom kommunikation och dialog
i år. Kommunens information till företagen klättrar hela 75 placeringar i år
och dialog med kommunens beslutsfattare går upp 48 placeringar.

- Det här är ett fint resultat för Solna och det är särskilt viktigt, inte minst i en tid av osäkerhet i ekonomin och vikande konjunktur. Solna visar gång på gång att det är en stad som är attraktiv för arbetsgivare och som ser näringslivet som en tillgång för ett fortsatt starkt Solna i en turbulent tid. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Stärker relationerna med det lokala näringslivet

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2002 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen baseras till två tredjedelar på företagens enkätsvar och till en tredjedel på statistiska faktorer. Rankingen indikerar var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Resultatet från undersökningen blir ett viktigt underlag i stadens fortsatta arbete med att utveckla och stärka relationerna med det lokala näringslivet, vad gäller till exempel service, bemötande och information.

Här hittar du rapporten från Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad