Solna Frukostbricka 23/2 - dags att anmäla sig!

Vilket är nästa teknikskifte? Välkommen till en frukostbricka som blickar utanför Solnas gränser och in i framtiden - vad innebär blockkedjetekniken egentligen?

Många revolutionerade tekniksprång har gjorts vilket har påverkat samhällen och människor i hög utsträckning, exempelvis internet och mobiltelefoner. Vad kan nästa stora teknikskifte vara? Många företag, även i Solna är kunskapsintensiva och vill ligga i framkant när det gäller teknik. På denna frukostbricka blickar vi framåt på nästa språng och hur framtiden kan tänkas se ut.

Blockkedjeteknik är en teknikform som kan vara nästa teknikrevolution anser förespråkare och att denna teknik kommer att revolutionera hur vi ser på internet, digitalt ägande, varor, tjänster och transaktioner. Med hjälp av våra inbjudna talare ska vi titta närmare på blockkedjetekniken, dess möjligheter och användbarheter:

Medverkande

Pehr Granfalk

Kommunstyrelsens ordförande i Solna

Anders "CTO" Larsson

Anders ”CTO” Larsson är en global industriexpert inom blockkedjeteknik och samtidigt Solnabo. Han har haft nyckelroller i tidigare teknikskiften inom internet och telekom och ge oss en bild av Bitcoin i det perspektivet. Anders är också en uppskattad marknadsanalytiker och utbildar inom blockkedjeteknik på YouTube-kanalen ”CTO Larsson”.

blankt group AB

Vinnarna av Årets unga affärsidé i Solna 2021, blankt group AB, bygger sin affärsidé på just blockkedjeteknik. Grundarna Arman Karegár och Max Xie ska ge oss en bild av Non-fungible token NFT som är en särskild typ av krypoteknik och vilka möjligheter som finns med NFT i en digital marknadsplats för konst.

Patricia Godinéz

Mot slutet gör vi en utblick till El Salvador som har gått över till att använda blockkedjeteknik genom den digitala valutan bitcoin. I höstas blev bitcoin landets officiella betalningsmedel vid sidan om den amerikanska dollarn. Patricia Godinéz, El Salvadors ambassadör i Sverige berättar för oss om hur det gick till och vad det medfört såhär långt.

Tid och anmälan

Onsdag 23 februari klockan 8.00-9.15
Eventet genomförs online, föranmälan krävs. Dagen före eventet skickar vi ut länk och information till den e-post du angivit i anmälan.
Anmäl dig här senast 21 februari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen

Pehr Granfalk
Kommunstyrelsens ordförande

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad