Inspiration till hållbar konsumtion på Returpunkten

Solna klimatvecka är i full gång och runt om i Solna arrangeras olika aktiviteter för att uppmuntra solnabor till att göra fler medvetna och klimatsmarta val i vardagen. En av aktiviteterna var en ”lappa och laga”-kväll på Returpunkten.

Klimatveckan är ett initiativ där stadens resa mot ett klimatneutralt Solna 2045 flyttar ut bland solnaborna i form av en vecka fylld med aktiviteter. Årets fokus ligger på energi och hållbar konsumtion. Därför lyfts bland annat möjligheter till återbruk och att laga trasiga saker eller kläder istället för att köpa nytt.

Tisdag 19 mars höll Returpunkten i Solna Centrum öppet med ”lappa och laga” tema. För att inspirera solnabor till att laga det som gått sönder, istället för att köpa nytt och därigenom inspirera till minskad konsumtion.

I Returpunktens ateljé kan du laga något som gått sönder, eller skapa något nytt av exempelvis ett par gamla jeans. I ateljén som ligger en trappa upp finns både olika verktyg och kunniga personer som gärna hjälper till om det behövs. Du som privatperson kan också lämna in fungerande saker som du inte längre har användning för, så att de kan användas av någon annan.

Är du nyfiken på att lappa och laga, återbruk eller vill lämna in något så hittar du Returpunkten på Bibliotekstorget 8, bredvid Biblioteket i Solna centrum.

Fler under aktiviteter under klimatveckan

”Lappa och laga”- kvällen var en av flera aktiviteter under Solna Klimatvecka. Under helgen kan du till exempel skanna din livsstil i Klimathuset i Solna centrum eller gå på cykelloppis i Hagalund.

Läs mer om vad som händer under klimatveckan.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad