Jerry Williams torg invigs med musikfest

Lördagen den 4 maj klockan 14.00 invigs Jerry Williams torg. Dagen till ära bjuder Solna stad in till en musikfest som en hyllning till den folkkära artisten.

Bild på Jerry Williams och bild på Jerry Williams tog.

Fotograf, vänstra bilden: Stina Ivansson.

Jerry Williams föddes i Huvudsta 15 april 1942. När Jerry Williams torg i korsningen Huvudstagatan/Storgatan invigs nu 82 år senare blir det självklart med musik.
– Självklart ska Solnaikonen och musiklegenden Jerry Williams hyllas med en egen permanent plats i Solna, ett stenkast från platsen där han växte upp, något som efterfrågats av många Solnabor, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande.

Solna kulturskola och Jerrys band på scen

Det är i samarbete med Jerrys dotter Jannica Fernström som invigningsprogrammet har planerats som en öppen musikfest, en show för alla. På scenen möts elever från Solna kulturskola och musiker från Jerry Williams band. Några av musikerna har spelat med Jerry Williams i mer än 30 år.
– Det känns bra att de kommer vara där. Han verkligen älskade dem, han spelade med dem så länge, säger Jannica Fernström.
Att de delar scen med elever från Solna kulturskola är hon väldigt glad över.
– Det är fantastiskt, helt fantastiskt, säger hon.

Musikfesten i Huvudsta samlar unga artister med professionella musiker i det som Jerry Williams älskade allra mest – att få lira live med ett bra band. Publiken kommer bland annat få höra favoriter som ”Did I Tell you” på blockflöjt och ”It started with a love affair” som duett.

Invigningsprogrammet börjar klockan 14.00 på Jerry Williams torg och är helt kostnadsfritt. Evenemanget avslutas cirka klockan 15.00.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad