Järvastadens skola öppnar hösten 2024

Hösten 2024 öppnar Järvastadens skola. Skolan är byggd för förskoleklass till årskurs 3 med två paralleller per årskurs. Till hösten startar skolan med förskoleklass och årskurs 1 för att sedan växa en årskurs åt gången.

– Den nya skolan byggs för att möta det växande behovet av elevplatser i Järvastaden. Det känns oerhört spännande och roligt att vi snart kan välkomna barnen till en ny, modern skola i Järvastaden. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Kommunstyrelsen har även fått i uppdrag att driva ett utvecklingsarbete med inriktningen att etablera en 4–6 skola med idrottshall, intill den nya F-3 skolan.

Närhet till parkmiljö ger goda möjligheter till fysisk aktivitet

Den nya skolan ligger centralt i Järvastaden med närhet till parkmiljö. Tillsammans med skolgården kommer parkmiljön att skapa goda möjligheter till fysisk aktivitet. Förutom klassrum och grupprum har skolan till exempel musik- och rörelserum, kök med matsal, rum för fritidshemmets verksamhet och lokaler för elevhälsan. Byggnaden är i tre våningar och byggs enligt miljöklassningen Svanen, generation 3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På taket finns solceller.

Höstterminen 2024

Ansökan om skola görs under perioden 16 till 29 januari 2024. Det kommer att vara möjligt att ansöka till både förskoleklass och årskurs 1 på Järvastadens skola.

Läs mer om den nya skolan i Järvastaden.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad