Förstärkta trygghetsåtgärder i Hagalund

Solna stad stärker närvaron av väktare i Hagalund för att öka tryggheten för de boende i området. Detta sker med anledning av dödsskjutningen i Hagalund den 30 maj.

Nu och en tid framåt kommer trygghetsskapande fotpatrullering kring de blå höghusen i Hagalund att genomföras. Väktarna kommer att ha på sig reflexväst för ökad synlighet.

- Solnaborna ska veta att staden tar deras oro på största allvar. En ökad närvaro av väktare är en del i att öka tryggheten i området. Parallellt med det har vi en nära samverkan med polisen och ser till att representanter från staden finns på plats och är tillgängliga för frågor och samtal. Det säger Christina Hedberg, stadsdirektör i Solna stad.

Solna stads krisstöd finns på plats i Hagalund under den kommande veckan tillsammans med andra frivilligorganisationer och deltagare från civilsamhället, t.ex. Röda korset, FRG och Svenska kyrkan.

Tidigare närvaro i Hagalund

Under tisdagskvällen hölls Fabrik 38 som är en mötesplats för äldre ungdomar öppen för ungdomarna. Även Hagalundsparkens lokaler höll öppet under kvällen. En nattvandring genomfördes onsdag 31 maj.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad