Solna gymnasiesärskola invigd

I samband med skolstart den 18 augusti drog verksamheten igång på Solna gymnasiesärskola.

Bandet klipps för att inviga Solna gymnasiesärskola.

Rektor Mariana Berlin klipper bandet för att inviga Solna gymnasiesärskola.

Dagen inleddes med en festlig invigning med tårta och tal av rektor Mariana Berlin och skolnämndens ordförande Marianne Damström Gereben.

- För ett år sedan invigde jag vår grundsärskola och jag är jätteglad att jag nu får stå här idag och inviga Solna gymnasiesärskola. Nu kan vi erbjuda en sammanhållen skolgång för alla våra elever i Solna stad, säger Marianne Damström Gereben.

Eleverna i Solna gymnasiesärskola börjar årskurs ett på det individuella programmet. Gymnasiesärskolan kommer sedan att byggas ut successivt varje nytt läsår de kommande åren. Totalt innebär gymnasiesärskolan fyra års skolgång.

Gymnasiesärskolan i Solna lägger extra stort fokus på de estetiska ämnena slöjd, bild, musik och på hemkunskap.

- När vi nu öppnar också en gymnasiesärskola kan våra elever gå hos oss från första årkurs i grundsärskolan till den sista i gymnasiet. På det viset stöttar vi dem hela vägen och vidare ut i arbetslivet eller till andra studier, säger Mariana Berlin, rektor för Solna grundsärskola och Solna gymnasiesärskola.

Solna gymnasiesärskola huserar i samma lokaler som Solna grundsärskola på Skytteholmsskolan. Hösten 2021 öppnade Solna grundsärskola.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad