Över 2700 lån på fritidsbiblioteket i Bergshamra

Under vintersäsongen fanns det möjlighet att låna skridskor, skidor, hjälmar och annan utrustning på fritidsbiblioteket vid Bergshamra IP. Och som det lånades.

Utlåningen på Solna Sport & Lek vid Bergshamra IP var öppet från 16 december 2023 till och med 3 mars 2024. Där kunde man kostnadsfritt låna skridskor, hjälmar, alpinskidor, längdskidor, pjäxor, pulkor, snowracers och annan vinterutrustning. Mest populärt att låna var skridskor. Antalet utlån av skridskor var 1163 stycken. Totalsiffran för all utrustning hamnade på 2784 stycken.
- Inför vintersäsongen breddade vi sortimentet och utökade öppettiderna mot tidigare vintrar, vilket verkligen fått ett fantastiskt gensvar, säger Johan Nilsson, avdelningschef fritid och förening, Solna stad.

Ny lokal i Solna centrum - och nytt namn

I slutet av mars invigdes Solna Fritidsbiblioteks nya lokal i Solna centrum och då passade man på att byta namn på konceptet från Solna Sport & Lek till just Solna Fritidsbibliotek.
- Det är en vidareutveckling av konceptet med fritidsbibliotek för att kunna erbjuda ett brett och varierat sortiment av såväl sport-, som fritids- och friluftsutrustning säger Johan Nilsson.
Solna Fritidsbibliotek i Solna centrum är öppet året runt. I lokalerna vid Bergshamra IP öppnar Solna Fritidsbibliotek igen till jullovet för utlåning av vinterutrustning.

Läs mer om Solna Fritidsbibliotek på solna.se/fritidsbibliotek


Hylla med skridskor på fritidsbiblioteket i Bergshamra.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad