Tre av fyra ungdomar vidare till jobb eller studier

Jobbfabriken i Solna fortsätter att hjälpa ungdomar till jobb eller studier. Förra året hade verksamheten kontakt med 201 ungdomar, varav 75 procent gick vidare till jobb eller studier.

Jobbfabriken i Solna startade för tre år sedan. Varje år sedan dess har verksamheten hjälpt hundratals ungdomar att komma till sysselsättning via jobb eller studier. Förra året kom 201 ungdomar i kontakt med Jobbfabriken, fler än något tidigare år. Av dessa kunde Jobbfabriken hjälpa 75 procent vidare till arbete eller studier.

– Jobbfabriken fortsätter att bevisa att deras arbete är enormt viktigt. Jag är stolt över både verksamheten och alla ungdomar som kämpar för att komma vidare till arbete eller studier, säger Faradj Koliev, ordförande i kompetensnämnden i Solna stad.

Vägledning till arbete eller studier

De flesta ungdomar kommer i kontakt med Jobbfabriken via vänner som tidigare har fått hjälp av verksamheten. Andra får hjälp av socialförvaltningen eller via det kommunala aktivitetsansvaret. Jobbfabriken finns till för att hjälpa ungdomarna att ta det första steget ut i arbetslivet eller fullfölja sina studier. Väl på plats erbjuds ungdomarna bland annat drop in-rådgivning samt studiebesök och rekryteringsträffar med olika företag. Jobbfabriken samverkar med över 50 olika företag i Solna.

– De flesta av våra ungdomar behöver personlig vägledning för att komma igång. Jobbfabrikens handläggare lägger stor vikt vid personliga möten med våra ungdomar, och det är en jätteviktig del i att så många kan ta sig vidare till jobb eller studier, säger Lotten Johnsson, verksamhetsansvarig för Jobbfabriken i Solna stad.

Kontakt med Jobbfabriken

Jobbfabriken finns på Fabrik 38 (Hagalundsgatan 38), nära Solna station. Kom förbi på drop in på måndagar klockan 14.00–16.00 eller mejla dina frågor och funderingar till jobbfabriken@solna.se så hör de av sig.

Läs mer om Jobbfabriken.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad