Mikael Olofsson föreslås bli ny socialchef

Mikael Olofsson har under hösten vikarierat för den tidigare förvaltnings­chefen Ann-Charlotte Fager, som gick i pension i höstas. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under måndagen att föreslå kommunstyrelsen att tillsätta Mikael som ny förvaltningschef.

Mikael Olofsson har arbetat i Solna sedan 2020 och har tidigare arbetat som enhetschef för Vuxenenheten. Han har också bland annat arbetat som enhetschef i Värmdö kommun och i Älvsbyns kommun.

- Det här känns väldigt spännande. Jag är väldigt stolt över socialförvaltningen i Solna stad och ser framemot att fortsätta utveckla förvaltningen tillsammans med alla duktiga medarbetare som finns här, säger Mikael Olofsson.

- Jag är väldigt glad över att Mikael har tackat ja till att leda socialförvaltningen. Han har lång erfarenhet från socialtjänstens olika områden och chefsroller från andra kommuner och är en uppskattad ledare och chef. Han är också utvecklings- och lösningsinriktad och engagerad i hela stadens utvecklingsresa, säger Christina Hedberg, stadsdirektör.

Mikael Olofsson. Foto Solna stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad