Hitta till Solna och Friends Arena inför Sveriges fotbollsmatcher

Fredag 24 mars och måndag 27 mars inleder Sveriges herrlandslag EM-kvalet hemma på Friends Arena, där de möter Belgien och Azerbajdzjan. Kollektivtrafik rekommenderas för smidigast resa till och från arenan.

Tiotusentals besökare väntas komma till Solna och Friends Arena under fredagen och måndagen inför Sveriges herrlandslags två inledande EM-kvalmatcher. Med så många människor i rörelse kan det periodvis bli trångt och risk för köer på väg till och från arenan. För den som har möjlighet att lämna bilen hemma rekommenderas kollektiva färdmedel.

Planera din resa

Pendeltåg

Att ta pendeltåget till Solna station är det smidigaste sättet att ta sig till Friends Arena. Det tar cirka sju minuter från Stockholm City och bara fyra minuter från Odenplan. Från pendeltågsstationens norra utgång tar det cirka tio minuter att gå till arenan. Det är tydligt skyltat på plats. Efter evenemanget nås Solna station via Evenemangsgatan. För den som ska åka norrut går det också bra att gå till Ulriksdals pendeltågsstation, som nås via Signalbron vid Quality Hotel Friends, och Kolonnvägen.

Tunnelbana

Solna centrum är den närmaste tunnelbanestationen och ligger bara en hållplats med tvärbanan från Solna station.

Tvärbana

Solna station är ändhållplats för tvärbanan som stannar vid till exempel Solna centrum, Sundbybergs centrum (med anslutning till pendeltåg), Alvik, Liljeholmen, Årstaberg, Gullmarsplan och Sickla station.

Buss

Flera bussar går till och från området, via hållplats Arenan eller Solna station. Planera resan med SL:s reseplanerareLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Bil

Det kan bli trångt på vägarna i samband med evenemanget och det finns ett begränsat antal parkeringar. För den som väljer att åka bil kan det vara en god idé att parkera en bit från arenan och åka sista biten kollektivt.

Rörelsehinder

För den som använder färdtjänst är lämplig av- och påstigning vid Entré Hx eller vid Quality Hotel Friends 25 meter därifrån. Vid entrén tar arenans värdar emot och hjälper besökare till sin plats. Handikapparkering finns i Mall of Scandinavias garage och i Arenagaraget – men även dessa kan fyllas upp när det kommer många besökare.

Läs mer om tillgänglighet på Friends Arena Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad