Bli en cykelvänlig arbetsplats!

Det ska vara smidigt att cykla till jobbet. Därför är Solna stad en del av projektet Cykelvänligast. Under maj månad kan din arbetsplats tävla i cykelutmaningen. Anmälan öppnar 27 mars.

I Solna finns över 10 000 företag och 100 000 arbetsplatser och staden satsar sedan länge på att vara cykelvänlig.

– Vi bygger nya cykelvägar, förbättrar befintliga vägar och skapar fler cykelparkeringar och pumpstationer, allt för att det ska vara enkelt att cykla om du bor eller arbetar i Solna, säger Evans Odhiambo, trafikplanerare i staden.

Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk för inspiration och stöd. Under maj månad kan din arbetsplats även tävla i Cykelutmaningen. Tävlingen går ut på att medarbetare på arbetsplatsen tävlar mot varandra i att cykla till och från jobbet så mycket som det går under fyra veckors tid. 

Som partner i Cykelvänligast vill Solna stad stödja och samarbeta med arbetsplatser som vill göra det enklare för medarbetare att cykla till jobbet. Det görs bland annat genom en nära dialog med näringslivet i Solna.

Att det är cykelvänligt på jobbet är bra för miljön och för att attrahera och behålla medarbetare, som dessutom blir friskare och mindre stressade.

Bli en cykelvänlig arbetsplats!

Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk för inspiration och stöd. Deltagarna har också chans att vinna utmärkelsen "cykelvänligast arbetsplats". Deltagandet är kostnadsfritt.

Delta i cykelutmaningen

Under maj månad kan din arbetsplats även tävla i cykelutmaningen. Tävlingen går ut på att medarbetare på arbetsplatsen tävlar mot varandra i att cykla till och från jobbet så mycket som det går under fyra veckors tid.

Läs mer på Cykelvänligast webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det gör Solna stad för cyklister

  • Bygger nya cykelvägar och förbättrar befintliga cykelvägar.
  • Skapar fler cykelparkeringar och pumpstationer.
  • Samarbetar med näringslivet för att vara en cykelvänlig stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad