Solnas idrottsanläggningar rustas inför fotbollssäsongen

Nu drar fotbollssäsongen igång, och staden förbereder sig genom en del upprustningar av Solnas idrottsanläggningar.

– De upprustningar som gjorts och planeras på Skytteholms IP och Bergshamra IP innebär ett lyft för flera idrotter i Solna, och för idrottsutövare i alla åldrar. Samtidigt blir det också en bättre publikupplevelse och förbättrad tillgänglighet, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Skytteholms IP rustas för att möta arenakrav

AIK:s damlag har gått upp i Allsvenskan och Vasalunds herrlag har gått upp till Superettan den här säsongen. Båda lagen har Skytteholms IP som sin hemmaplan. För att tillgodose arenakraven för spel i damallsvenskan och Superettan kommer gräset på Skytteholms IP bytas ut under sommaren. Under våren görs även en del mindre renoveringar och ombyggnation av Skytteholms IP som exempelvis målning och förbättringar av nätverksuppkopplingen.

– Ett stort grattis till både damerna i AIK Fotboll och herrarna i Vasalunds IF för fina framgångar – och lycka till! säger Peter Edholm.

Publikupplevelse och tillgänglighet på Bergshamra IP

På Bergshamra IP pågår sedan tidigare en upprustning av anläggningen med bland annat ny publikentré, nya omklädningsrum och nya lokaler för föreningslivet. Omklädningsrummen kommer att flyttas till en plats nere vid planen. En ny tillgänglighetsanpassad entré för publikinsläpp byggs och sekretariat och speakerhytt planeras i en egen byggnad. Föreningarna kommer att få möjlighet att boka in sig i ett mötesrum med tillgång till kök.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad