Biblioteket erbjuder uthämtning av böcker och utökar digitala tjänster

Biblioteket ställer om sin verksamhet med anledning av det nya coronaviruset. Biblioteket i Solna centrum har tillfälligt stängt sina lokaler för att minska smittspridningen, men biblioteket erbjuder nu bland annat utlämning av reserverade böcker och utökad tillgänglighet till digitala resurser

Biblioteket i Solna centrum har tillfälligt stängt sina lokaler för att minska risken för smittspridning av det nya coronaviruset. För att möjliggöra för fler att fortsätta låna böcker under rådande omständigheter ställer nu biblioteket om sin verksamhet och erbjuder flera nya tjänster.

Beställ och hämta vid entrén

Från 31 mars erbjuder biblioteket reservation av böcker och andra medier som sedan plockas av personalen och kan hämtas ut vid bibliotekets entré under vissa tider. Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig för alla. För att beställa gör du en reservation via solna.se/bibliotek eller kontaktar biblioteket via telefon eller e-post.

Utökad lånetid och slopad avgift för att reservera böcker

Avgiften för att reservera böcker slopas, lånetiden förlängs från fyra till sex veckor på böcker som inte är reserverade och möjligheten till omlån utökas från två till tre gånger.

Satsning på bibliotekets Boken-kommer-service

De låntagare som sedan tidigare har Boken kommer service via biblioteket kan få extra utkörning av önskade böcker/tidskrifter/DVD filmer. Tjänsten är till för den som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning och som bor i Solna. För att bli ny Boken kommer-låntagare går det bra att kontakta biblioteket. Biblioteket kommer även att starta samverkan med stadens omvårdnadsförvaltning för att nå ut med böcker till LSS-boenden i Solna och via hemtjänsten.

Det digitala biblioteket – lyssna, läs och streama film hemifrån

Biblioteket har flera digitala tjänster som går att utnyttja direkt hemifrån. Du kan bland annat låna ljudböcker och e-böcker och streama film hemifrån. Biblioteket gör nu en utökad satsning på det digitala utbudet och köper in fler exemplar av nya och efterfrågade e-böcker. Biblioteket utökar också antalet möjliga lån av e-filmer, e-ljudböcker och e-böcker.

Digital bokcirkel för föräldralediga

Biblioteket i Solna centrums bokcirkel för föräldralediga är från och med vecka 14 digital. För mer information kontakta biblioteket.

Kontakta oss

Senast uppdaterad