Solna stad startar klimat- och hållbarhetsnätverk för näringslivet

Solna stads klimatstrategi och målet att Solna ska vara en klimatneutral stad senast 2045 är utgångspunkten för Solna stads nya klimat- och hållbarhetsnätverk, där det lokala näringslivet bjuds in för erfarenhetsutbyte och konstruktiva rundabordssamtal.

Den 26 oktober arrangerades det första mötet i Solnas nya klimat- och hållbarhetsnätverk, med lokala företag och chefer med ansvar för hållbarhetsfrågor från flera av de svenska huvudkontor som är placerade i Solna. Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, och Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämnden, hälsade de första deltagarna välkomna.

– Jag ser fram emot många spännande och konstruktiva samtal i det nya klimat- och hållbarhetsnätverket. När det gäller klimatomställning ligger svenska företag i framkant, och vår samverkan med näringslivet i Solna är en förutsättning för hållbar utveckling i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– För att nå de högt ställda målen i stadens klimatstrategi behöver vi gemensamt öka takten i arbetet och samarbeta för att minska klimatutsläppen. Med 10 000 företag och 90 000 arbetsplatser i Solna har näringslivet en nyckelroll att spela i omställningen. De lokala företagen har många goda exempel och idéer som nu kan inspirera och motivera fler inom ramen för det nya nätverket, säger Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande, Solna stad.

Tillsammans för klimatet

Klimat- och hållbarhetsnätverket kommer att träffas med jämna mellanrum för rundabordssamtal och erfarenhetsutbyten, med utgångspunkt i Solna stads klimatstrategi och målsättningen att Solna ska vara en klimatneutral stad senast 2045. Nätverket är en del i Solna stads satsning ”Tillsammans för klimatet”.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad