Samråd för ny bebyggelse som utvecklar Solna stationsområde

Utvecklingen av Solna stationsområde fortsätter och nu går ett förslag på detaljplan ut på samråd – som omfattar kontorsbyggnader, utvidgning av ett parkeringshus och möjlighet till ny stationsentré till Solna station.

Byggnadsnämnden har beslutat om samråd för ett detaljplaneförslag för kvarteret Tygeln 1 och 3, mellan Gårdsvägen och järnvägen vid Solna station. Förslaget innebär tre nya kontorshus med verksamheter som till exempel restaurang, butiker och service i gatuplan samt en utvidgning av ett befintligt parkeringshus.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av området kring Solna station. Den nya bebyggelsen bidrar till en mer levande, tryggare och mer tillgänglig plats, och samtidigt möjliggör vi en välbehövlig ny stationsentré för Solna station, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Förbättringar vid Solna station

Detaljplaneförslaget möjliggör en ny stationsentré till Solna station. Mellan Gårdsvägen och den nya stationsentrén föreslås samtidigt en gångfartsgata för pendeltågsresenärer till och från stationsbyggnaden. En ny trappa mellan Målbron och Kolonnvägen/Gårdsvägen som integreras i bebyggelsen ersätter den befintliga temporära trappan. Gårdsvägen utvecklas och platsen under och norr om Målbron upprustas.

Samråd

Planförslaget finns ute för samråd under tiden 18 december 2020 till den 11 februari 2021. Digitalt samrådsmöte kommer att hållas den 20 januari 2021 klockan 18.00 till 19.30.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad