Nya bostadshus och mer gröna ytor i Hagalund

Byggnadsnämnden har beslutat att genomföra granskning av en detaljplan som möjliggör 100 nya lägenheter i Hagalund, med lokaler för till exempel restauranger, butiker och service i gatuplan.

Nu genomförs granskning av en detaljplan som möjliggör bebyggelse av 100 nya bostäder i Hagalund. Det beslutade byggnadsnämnden den 9 december 2020. Projektet omfattar två nya bostadshus mot Råsundavägen och två hus mot Carl Thunbergs väg i kvarteret Flundran i Hagalund.

– Den här typen av komplettering på redan hårdgjorda parkeringsytor möjliggör fler bostäder, mer grönt och tydligare gaturum, säger Torsten Svenonius, byggnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Bostadshus byggs på parkeringsyta

De nya bostadshusen kompletterar tre befintliga hus, och byggs framför allt på parkeringsyta. Det innebär ett tydligare gaturum med en mer levande stadsmiljö och mer grönytor. Parkering kommer istället i huvudsak ske i garaget under kvarteret.

Granskning

Planförslaget ställs ut för granskning i Solna stadshus, Stadshusgången 2, under perioden 16 december 2020 till 20 januari 2021.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad