Vinnare av Årets företagare i Solna 2020

Nu har vinnaren av Årets företagare i Solna 2020 utsetts. Samtidigt avslöjades vinnarna av Årets unga affärsidé och Årets CSR-pris.

Vinnarna av årets företagarpriser i Solna utsågs den 2 december, på en digital frukostbricka som Solna stad anordnar tillsammans med det lokala näringslivet.

– Vinnarna av Årets företagare, unga affärsidé och CSR-pris är fina exempel på hur näringslivet kan bidra till ett bättre och mer inkluderande samhälle. Ett varmt grattis till årets vinnare, önskar Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Årets företagare i Solna 2020

Priset Årets företagare i Solna 2020 tilldelas:

Benny Lindblom, vd och partner på Creator Bygg och Projektledning AB.

Juryns motivering:

Årets företagare har byggt en framgångssaga på relationer, baserade på inkludering och förtroende. Med ett tydligt ledarskap, en rak dialog och en delaktighet i arbetet - där alla jobbar tillsammans mot gemensamma mål - har årets företagare skapat fler arbetstillfällen men också engagerat sig för mångfald och för att skapa bättre förutsättningar för ungdomar via idrotten. Juryn ser en ödmjuk företagsledare med ett stort hjärta för sina medarbetare, kunder och för sitt närsamhälle.

Årets unga affärsidé 2020

Priset för Årets unga affärsidé 2020 tilldelas Essam Sharaf, Annelie Hultman och Petra Szeszula för AndningMed.

Juryns motivering:

Vinnaren av Årets Unga Affärsidé har utvecklat en nytänkande produkt som löser ett tydligt problem för många människor. Vinnaren visar på en stor kompetens inom sitt område och en förmåga att på ett affärsmässigt sätt paketera sin affärsidé.

Årets pristagare, som är verksam på Karolinska Institutet i Solna, har tagit fram en produkt för att hjälpa människor att andas lättare, även om de har astma eller KOL.

Årets CSR-pris 2020

Årets CSR-pris tilldelas BeFair, som driver Vasalundshallen i Solna.

Juryns motivering:

BeFair företag har sedan många år tillbaka, varje sommar, tagit emot Solnas ungdomar för sommarjobb i deras verksamheter. Flera ensamkommande ungdomar har även fått sin första kontakt med arbetslivet hos denna arbetsgivare.

I år, under rådande pandemi, bidrog de på ett extraordinärt sätt, och med kort varsel, med många sommarjobbsplatser när många andra arbetsplatser inte var möjliga för målgruppen under 18 år. BeFair genomsyras av en vilja att alltid ställa upp för arbetssökande Solnabor vad gäller både sommarjobb, praktikplatser samt anställningar. Detta ger både ungdomar och vuxna arbetssökande en möjlighet att få nya arbetslivserfarenheter och referenser.

Man hittar alltid lösningar och ser till individens bästa och fokuserar på människors goda sidor som kan få blomstra på arbetsplatsen genom rätt handledning och stöd.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad