Fler tillfälliga hyresrätter tillgängliga i Solna

Kommunstyrelsen fattade den 11 maj beslut om att samtliga tillfälliga hyresrätter som finns på Förvaltarvägen i Frösunda ska kunna sökas av alla som står i Bostadsstiftelsen Signalistens bostadskö. Tidigare var hyresrätterna vikta för nyanlända.

– Det här beslutet gör att vi kan tillföra fler hyresrätter till Solnabor som köar för en bostad hos Signalisten. Totalt handlar det om 60 hyresrätter, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Fler lägenheter tillgängliga att söka

Anledningen till att bostäderna går in i den ordinarie bostadskön är att andelen nyanlända har minskat liksom behovet av att öronmärka bostäder till denna grupp. Det har tidigare öppnats upp för ungdomar att söka bostad på Förvaltarvägen, då en tredjedel av bostadsbeståndet var tillgängligt. I och med kommunstyrelsens beslut den 11 maj blir samtliga lägenheter tillgängliga att söka i Signalistens bostadskö i takt med att nyanländas korttidskontrakt går ut.

Försäljning av vakanta lägenheter

Kommunstyrelsen fattade även beslut om att sälja 16 vakanta lägenheter ur stadens fastighetsbestånd. Lägenheterna har tidigare fungerat som sociala lägenheter för personer med särskilda behov. Bakgrunden till försäljningen är att bostäderna står tomma dels för att behovet av sociala lägenheter har minskat, dels för att Signalistens bostäder är bättre lämpade för ändamålet.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad