Solna stad vann Årets Kommun 2019

Priset för Årets Kommun delades ut på Fastighetsgalan den 29 januari. Vinnaren blev Solna stad.

Solna stad vann priset Årets Kommun på Fastighetsgalan den 29 januari 2020. Det rikstäckande priset delas ut årligen en kommun av tidningen World in Property. Solna stad var en av fem nominerade kommuner – tillsammans med Nacka, Uppsala, Helsingborg och Mölndal.

– Att Solna stad tog hem priset Årets Kommun gör mig glad och hedrad. Det är en bekräftelse på stadens långsiktiga arbete med tillväxt och ett företagsklimat i toppklass, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Jag är stolt över att få ta emot priset för Årets Kommun. Det sporrar oss i det fortsatta arbetet med att utveckla en bättre stad att leva, bo och arbeta i, säger Marianne Damström Gereben, kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i skolnämnden, Solna stad.

Om priset Årets Kommun

Priset Årets Kommun handlar inte bara om stark ekonomisk tillväxt eller inflyttning, utan premierar även kommuner som arbetat hårt med stadsutveckling, och för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Nomineringarna görs av World in Propertys läsare, som väljer ut kommuner som sticker ut lite extra.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad