Keramikverkstad

Keramikverkstaden med deltagare.

Den lilla keramikverkstaden i det gula gårdshuset, Furugatan 3 har öppet för drop-in besökare enligt nedan ordinarie öppettider, ingen tidsbokning. Du behöver inga förkunskaper, det finns alltid handledare på plats!

Öppettider

Ordinarie öppettider: tisdag-onsdag kl 12-21. Kvällsöppet torsdag kl 18-21 samt varannan söndag (jämna veckor) kl 12-15.

Måndagar kl 17-20 är det öppen verkstad för barn/ungdomar med vuxen i sällskap.

Stängt röda dagar samt under jul- och sommartid.

Besöksavgift är 150 kr för ett 3-timmarspass.

Besöksadress: Furugatan 3 (det gula huset rakt fram när man går in på gården bakom det turkosa Olle Olsson-huset)

Hur funkar det?

Verkstaden har tre elektriska drejskivor, flera olika leror, färger och glasyrer samt en brännugn. Drop-in innebär att du tilldelas plats utifrån turordning du anlänt och antal platser som är lediga. Det är inte möjligt att boka eller reservera plats. Ett besök är tidsbegränsat till max 3 timmar. För drejning gäller max 1,5 h vid drejskiva/besök. Besök anpassas efter handledarens bedömning.

Hagalunds keramikverkstad har mycket begränsat med yta, max antal deltagare är ca 6-7 personer samtidigt. Förvaring av färdigt gods är begränsat till max 4 veckor och på eget ansvar.

Verkstaden är inte öppen för professionell produktion eller bokning.

Vad kostar det?

Besöksavgift är 150 kr för ett 3-timmarspass eller 1500 kr för en termin. Du betalar för det material du använder. Leran kostar 60 kr/kg. Glasyr och glasyrbränning: 60 kr/kg. Barn och unga under 19 år betalar ingen besöksavgift.

Vem kan komma?

Du behöver inga förkunskaper, det finns alltid handledare på plats. Instruktion i drejning sker enligt överenskommelse med handledare på plats. Barn är alltid välkomna under ledning av medföljande vuxen. Ett barn per vuxen.

Kontakt: E-post: karin.siljeholm@solna.se.
Telefon till keramikverkstan bemannas under öppettider. Tel: 0725-83 18 11

Om verksamheten

Hagalunds keramikverkstad är en öppen amatörverkstad för alla som vill arbeta och skapa med lergods. Sedan starten 1983 har syftet varit att främja kreativitet och gemenskap. Med inspiration från Levande Verkstad utgår vi från antagandet att alla människor i grunden är skapande och har ett behov av att uttrycka sig.

Ansvarig hantverkspedagog för verksamheten är Karin Siljeholm på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid, Solna stad. Den öppna verksamheten drivs i samarbete med vänföreningen Hagalunds keramikverkstad.

Kontakta oss

Senast uppdaterad