Media

Idag fotograferar och filmar de flesta av oss då och då. Visst är det fantastiskt att kunna fånga så mycket, både bild, ljud och rörelse och sedan sprida till andra!

Det är spännande att utforska och vara kreativ tillsammans med andra. Vi provar, lär, undersöker och granskar olika typer av digitalt berättande. Målet är att varje elev ska få inspiration men också nya kunskaper för att kommunicera med andra.

Animation från 8 år

Här får eleverna skapa filmagi som det är när man gör animation. Vi skapar figurer och miljöer med både papper och lera. Du får lära dig att animera med Ipads och sedan lägga på ljudeffekter, prat och musik. Vi prövar oss fram på ett lekfullt och undersökande sätt och utgår från egna ideér eller bestämda teman. I den animerade filmen kan vad som helst få liv och här låter vi fantasin flöda, så missa inte detta!

Nybörjarfilm 9-11 år

I den här kursen får eleverna lära sig hur man berättar med film på ett lekfullt och roligt sätt. Eleverna får lära sig hur man använder olika bildvinklar, filmens dramaturgi och hur man gör sin film så spännande som möjligt. Utifrån egna idéer eller olika teman ritar vi bildmanus, filmar, redigerar och lägger på ljud, musik och text. Filmarbete är ett teamwork och här får du testa att både vara framför och bakom kameran. Du får också prova green screen och trickfilmning. Vi filmar och redigerar med Ipads och programmet Imovie.

Filmkurser från 12 år och uppåt

När du har övat på grunderna i filmskapande och de olika roller som finns i ett filmteam, så går vi in mer på djupet hur man berättar med film. Vi använder mer avancerad teknik och du får prova att filma med videokameror och redigera i dator. Du får också lära dig mer om de olika rollerna i ett filmteam och testa på att vara ljudtekniker, fotograf, regissör eller skådespelare. Vi utgår från egna ideér eller bestämda teman och gör både kortare och längre filmövningar i olika genrer. Vi kan visa upp våra filmer på en utställning tillsammans med bildelevernas terminsutställning.

Film Pro - fördjupning (kommande kurs)

Vår Pro-filmkurs är för dig som verkligen brinner för film och vill lära dig mer om hur man gör film på riktigt. Denna kurs är på Black Sheep där Solna Stad bedriver ungdomsverksamhet. I kursen arbetar vi med mer avancerad teknik och filmkameror som Black Magic eller med Panasonic 4K-kameror.

Vi gör film i ett team på samma sätt som när man gör film professionellt. Du får testa på att jobba med de olika funktionerna, ljudtekniker, fotograf, scripta eller att vara scenograf. I kursen kommer du vara både framför och bakom kameran och vi kan göra samarbete med teaterlinjen och göra film med dem som skådespelare. Vi kommer också att filma olika arrangemang eller föreställningar som sker på kulturskolan. Vi utgår från egna manusidéer och bestämda teman. Vi kan skicka filmer till olika filmtävlingar som StockMotion eller 1 minut film under hösten 2020.

KURSKATALOGENlänk till annan webbplats


Kontakta oss

Senast uppdaterad