Dans

Älskar du att dansa och röra på dig? Tycker du om att vara en del i ett större sammanhang?

I danskurserna övar vi teknik, smidighet, rytmkänsla, styrka och koordination. Under terminens gång arbetar vi fram en koreografi tillsammans. Vi arrangerar stora och små dansföreställningar under året där eleverna också får samarbeta med andra. Fler pojkar än någonsin kommer till oss på dansen - och vi välkomnar ännu fler!

Pyttedans 2-3 år

Här får du på ett lustfyllt sätt upptäcka dansens värld. Lektionen leds av en danslärare och barnen dansar tillsammans med sin förälder under hela danslektionen.

Barndans 4-5 år

Här får du på ett lustfyllt sätt upptäcka dansens värld. Genom sång, rörelse och danslekar utvecklas din motorik, rumsuppfattning, musikalitet och kreativitet. Lektionen leds av en danslärare och en musiker som ackompanjerar.

Dansmix 6 år (förskoleklass)

Under ett läsår introduceras olika dansstilar som balett, showdans och streetdance på ett lustfyllt och kreativt sätt. Du får röra dig till olika sorters musik, ryckas med av rytmerna och uttrycka dig genom dansens språk. Vi gör koreografier och du får vara med och uppträda i en föreställning.

Balett från 7 år och uppåt

Klassisk balett är en graciös dansstil som är grunden för många sorters dans. Här tränar vi extra dansteknik, smidighet, styrka och balans. Övningarna sker både vid balettstången och ute på dansgolvet. Du får uttrycka dig genom dansanta koreografier.

Modern - nutida från 7 år och uppåt

Vi använder kroppen som uttrycksmedel genom dansteknik, balans, koordination, kraft, flöde, improvisation och koreografi som vi skapar tillsammans.

Showdans från 7 år och uppåt

En rolig och härlig dansstil som inspireras av jazzdansen. En scenisk dans som syns i shower och musikaler. Här får du dansa till olika sorters musik, och uttrycka dig på många sätt genom dansen. Vi gör koreografier och fokus ligger på uttryck och glädjen i dansen.

Streetdance från 7 år och uppåt

Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar så som Breaking, New School samt Popping, Locking och House.

Under lektionerna jobbar vi mycket med att hitta rätt känsla och eleverna får möjlighet att utveckla sin egen stil inom ämnet. Vi arbetar också med rytmik, koordination, styrka, uthållighet, teknik, improvisation och dansglädje.

Danslinjer från 10 år:

Balett - Streetdance - Modern/Nutida dans - Showdans- Musikal

För dig som är motiverad och vill satsa extra på din dans finns våra danslinjer med inriktning Balett, Streetdance, Modern/Nutida dans, samt Showdans.

I linjerna dansar du två gånger i veckan. Du utvecklar din teknik, styrka och uttryck. Du får möjlighet att lära dig olika koreografier, och genom improvisation är du ofta själv del i en skapande process.

Danslinjerna är verksamhetens ansikte utåt och uppträder ofta i olika publika sammanhang. Vi gör stora föreställningar, deltar vid flera evenemang i Solna stad samt ibland även olika danstävlingar.

Du kommer att få feedback och vi arbetar hårt för att inspirera varje enskild elevs artistiska och konstnärliga förmåga.

Vartannat år har vi audition till våra danslinjer. Dansläraren avgör sedan vilken dansgrupp som passar dig bäst. Det kan vara en danslinje eller någon annan dansgrupp på lämplig nivå.

Sagt av elever på Danslinjen:

"Vi har fått växa extremt mycket under åren på Solna kulturskola och jag är så glad att jag hittade hit från början. Vi har alla en fantastisk resa att se tillbaka på."

"Du är en fantastisk danslärare – älskad av förvirrade små 4-åriga showdansare, såväl som av oss, troligtvis ännu mer förvirrade tonåringar."

KURSKATALOGEN Länk till annan webbplats.

TIPS!
Du kan också gå en kurs i Musikal - en mix av dans, sång och teater.

Kontakta oss

Senast uppdaterad