Sim­hallar

Solna har två inomhus­bad. Ett nytt inomhus­bad började byggas våren 2018 med beräknad invigning under 2022.

Solna sim­hall (Vasalunds­hallen) Visa Dölj

Solna simhall ligger i Vasalundshallen bredvid Solna Gymnasium. Badet har en 25-metersbassäng och en liten bassäng för lek och simskola. Vasalundshallen har också gym, gruppträningar och tre sporthallar.

Vasalundshallens gym och simhall drivs av BeFair AB på uppdrag av Solna stad.

Läs mer om Solna simhall och Vasalundshallen på entreprenörens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turkosen Visa Dölj

Turkosen är en mindre bassäng nära Solna centrum som bland annat används till bokade aktiviteter som simskola, babysim och yoga. Här finns också behandlingsrum, spaavdelning och en liten gymnastiksal.

Turkosen ägs av Signalisten och verksamheten drivs av BeFair.

Läs mer på Turkosens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simhallarna kon­trolleras regel­bundet Visa Dölj

Vattenkvaliteten och skötseln av badanlägg­ningarna kontrolleras regelbundet av de som driver anläggningarna och Solna stad. Vattenanalyser görs regelbundet.

Om du upplevt brister gällande inomhusmiljö eller hygien i en simhall ska du i första hand vända dig till den som bedriver verksamheten. Vid klagomål på de anläggningar som drivs av Solna stad, kontakta staden via kontaktcenter.

Om du inte är nöjd med den hjälp du får, eller om de åtgärder som genomförs inte är tillräckliga, kan du vända dig till Solna stads miljö- och byggnads­förvaltning med en anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Du gör anmälan via blanketten för anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simskola och babysim Visa Dölj

Babysim, simskola och simträning erbjuds i flera av Solnas bad, liksom andra aktiviteter och kurser som exempelvis yoga och vattengympa. Dessa genomförs oftast i inomhus­bassängerna.

En stor del av simundervisningen i Solna utförs av föreningen Solna-Sundbybergs Sim­sällskap (SS04). Läs mer om simunder­visningen på Solna-Sundbybergs Simsällskaps webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Solna bygger ny simhall Visa Dölj

Den nya simhallen byggs vid Ulriksdals idrottsplats i Ritorp, i anslutning till tre ishallar och ett stenkast från Arenastaden och Friends Arena. Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler. Den nya simhallen beräknas stå klar 2022/2023.

Läs mer om den nya simhallen

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad