Mulle Mecks lekpark

På upptäcktsfärd med de små, är Mulle Meck-parken en självklar destination - en fantasieggande miljö för lek, som barnen känner igen.


Mulle Meck-parken i Solna. Foto: www.leksaksbolaget.se

Barnboksfiguren Mulle Meck har fått en egen lekpark i Järvastaden i Solna. Den är öppen för allmänheten dygnet runt och dessutom helt gratis.

Alla aktiviteter i parken innehåller lärande moment och de flesta är tillgängliga även för rörelsehindrade barn. Aktiviteterna är skapade av Tor Svae, som bland annat byggt utställningar på Junibacken.

Adress:
Mönstringsvägen 9 , 170 69 Solna.

Hitta hit:
Kommer du med bil, från E4 eller centrala Stockholm kör du E18 från Järva krog mot Oslo - Enköping. Efter 700 meter är det skyltat Järvastaden åt höger.

Åker du kollektivt, pendeltåg till Ulriksdalsstation tar 10 minuter från Centralen. Därifrån är det skyltat till Järvastaden och då kommer man också rätt till Mulle Meck-parken. Buss 540 (mellan Universitetet och Tensta Centrum, och som passerar Ulriksdals Station och Hallonbergens Tunnelbanestation) passerar precis bredvid parken. Buss 505 går från Solna Centrum mot Järvastaden, varifrån det tar 3 minuter att gå till Mulle Meck parken.

Dela:

Relaterade länkar