Guidade vandringar i Solna

Upptäck Solna genom en guidad vandring. "Nöjenas Solna", "Det ofullbordade slottet" och "Kungliga Haga" är bara några exempel!

Guidad tur i Hagaparken - varje söndag

Fascineras över de vackra Koppartälten och förundras över ruinerna av ett ofullbordat slottsbygge. Gustaf III:s sommarställe ligger anspråkslöst på en höjd och minner om forna tider. Även Bellman trivdes i Hagaparken. Idag ger Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels hem, Haga Slott, extra kunglig glans åt parken med sin nya medlem, lilla prinsessan Estelle. Deltagarna får även höra om livet kring Brunnsviken och områdets invånare. Guidningen går längs gångvägar och anpassar tempot efter gruppen.

När: Söndagar klockan 11.00, 8 april - 26 augusti
Var:
Samling vid Haga Norra grindar (Buss 515 från Odenplan stannar precis utanför)

Pris: 100:- (Turen tar ca 1.5 timme)

OBS! Obligatorisk anmälan per e-post till: kontor@larssonsresor.se.
Turen kan komma att ställas in vid dåligt väder eller för få deltagare. Information om detta meddelas per SMS senast kl. 9.00 samma morgon, därför är det viktigt att lämna mobilnummer vid anmälan!
För mer information, klicka här.

Vårvandring i Bergianska Trädgården

Området ligger mellan T-banestationen Universitetet och Roslagsbanans station Universitetet. Koloniområdets symbol är ett eklöv. Vi går in i koloniområdet och beundrar den gamla eken, som i sin kärna hyser en stor myrstack. Från eken går vi den nyanlagda vägen parallellt med Roslagsbanan och kommer in i Bergianskas våtmarker. Trots tidig vår räknar jag med att vi får se pestskråp, körsbärskornell, trollhassel och många fler växter stå i full blom. Dessutom passar vi på att se hur långt våra träd kommit med sina bladknoppar. Kanske är det lämpligt att ha med en termos om vårkvällen är kylig.

När: Onsdagen den 18:e april, kl. 18.00
Var: Utanför koloniområdet Lilla Frescati.
Pris: Gratis. Ingen föranmälan krävs.
För mer information, ring Eva Innings. Telefon: 08 7741253

Nöjenas Solna

Fotboll och film har satt Solna på världskartan. Här, på Sveriges nationalarena i fotboll, fick brasilianske legenden Pelé sitt genombrott. Här låg en av världens främsta inspelningsstudios, Filmstaden, idag kallad Sveriges Hollywood. Ingmar Bergman, Greta Garbo och Ingrid Bergman är bara några av de namn vars karriärer tog fart här. Men här fanns också mer udda och okända sevärdheter, som världens nordligaste strutsfarm! Följ med på en vandring genom nöjenas Solna, bokstavligen kantad med blod, svett och tårar.

Guide: Åsa Danielsson, auktoriserad Stockholmsguide och solnabo
När: Lördagen 21 april, 13.00
Var: Råsunda stadion, södra läktaren
Pris: 70 kr (Turen tar ca 1,5 h)

För mer information, klicka här.

Det kungliga Haga

Hagaparken är Sveriges främsta exempel på en engelsk park. Här drömde Gustav III om sitt pampiga palats som aldrig fullbordades. Här växte lillprinsen Carl-Gustaf upp med sina systrar 'Hagasessorna'. Och hit har Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel nu flyttat för att skapa ett hem åt nästa generation kungligheter. Följ med på en vandring till Solnas kungliga park som är fylld med arkitektoniska överraskningar och dramatisk historia.

Guide: Åsa Danielsson, auktoriserad Stockholmsguide och Solnabo
När: Lördagen 28 april, kl: 13.00
Pris: 70 kr (Turen tar cirka 1,5 h)
För mer information, klicka här.

Det ofullbordade Slottet

Guide Nils-Erik Landell berättar om Gustav III:s ofullbordade slott, kulturen på den tiden samt om de växter, kryp och djur som finns runt omkring.

När: Söndagen 29 april kl. 11.00 
Var: Utanför Koppartälten
Pris: Gratis (Turen tar ca 2 h)
För mer information, klicka här.

Dela: