Trafik vid evenemang på Friends Arena

I samband med evenemang på Friends Arena kan trafiken i området påverkas. Beroende på evenemang görs större eller mindre åtgärder och nedan kan du se vad som generellt gäller. Inför varje större evenemang publiceras även en nyhet här på webbplatsen om vad som gäller vid just det tillfället.

Landslaget i fotboll Sverige herrar

Så tar du dig till Friends Arena

Res med kollektivtrafiken

Till Friends Arena tar du dig enklast med kollektivtrafiken. Du kan välja mellan pendeltåg, tvärbana, tunnelbana eller buss.

Hållplatsnamn
Pendeltåg: Solna station
Tunnelbana: Solna centrum
Tvärbana: Solna station
Buss: Solna station eller Arenan (Linje 502 & 505)

Se SL:s reseplanerare för att söka fram bästa resalternativ för dig.

Promenera

För dig som promenerar eller kommer från kollektivtrafikens stationer intill arenan finns här information om närmsta gångvägar.

Gångförbindelser från Solna centrum, Solna station och Ulriksdals station (PDF-dokument, 208 kB)

Cykla

För dig som tar cykeln till Friends Arena finns Solnas cykelkarta. Där kan du se hur du på bästa sätt tar dig till arenan.

Solnas cykelkarta hittar du här (PDF-dokument, 2,4 MB).

Vi avråder från bil

Eftersom antalet parkeringsplatser vid arenan är begränsade avråder vi från att ta bilen.

Ett bra alternativ är att använda en infartsparkering och sedan åka sista biten med kollektivtrafik. På SL:s webbplats finns en karta på startsidan. Där kan du markera "pendelparkering" för att se var infartsparkering finns i Stockholm.

Om du är beroende av bil bör du undvika lokalgator i Arenastaden och istället välja den nya huvudvägen Kolonnvägen (direkt via de nya anslutningarna från Enköpingsvägen respektive Frösundaleden), och vidare den nya Signalbron över järnvägen.

Karta med huvudvägen Kolonnvägen och Signalbron över järnvägen (PDF-dokument, 2,3 MB).

Taxi

Arenastadens taxistation ligger i nära anslutning till Friends Arena. Taxistationen används främst vid arenans evenemang. Taxistationen är uppdelat på åtta körfält. Det finns även ett kösystem för väntande taxibilar på väg in till stationen. Taxivärdar finns tillgängliga i anslutning till evenemangen.

Solna stads lokala ordningsföreskrifter

I Solna råder det campingförbud. Det är heller inte tillåtet att förtära alkohol i arenaområdet. Klicka på länken för att läsa om stadens lokala ordningsföreskrifter.

Mer information

Du hittar aktuell information kring evenemangen på Friends arenas webbplats.

Dela: