Laddstolpar för elbil

I samarbete med Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har sex laddstolpar för elbilar placerats ut i staden. Du som kör elbil kan stå på de parkeringsplatserna samtidigt som du gratis laddar din elbil med miljömärkt el. Titta efter den gröna symbolen så hittar du laddstolparna!

Symbol för laddstolpar i Solna
Symbolen som visar att det är parkering för elbil med laddstolpar i Solna.

Här hittar du våra laddstolpar i Solna:

  • Råsunda - Erik Sandbergs gata 25A
  • Skytteholm - Skytteholmsvägen 39
  • Hagalund - Hagalundsgatan 21
  • Bergshamra - Rådjursstigen 1
  • Bagartorp - Bagartorpsringen 58
  • Solna centrum - parkeringshusets bottenplan. Fastighetsägaren kan ta ut en avgift för parkering med elbil vid laddstolparna.
  • Solna centrum - Skytteholmsvägen 24

Laddstolpar med avgift:

  • Mall of Scandinavia, Arenastaden - parkeringshuset har egna parkeringsregler, mer info om serviceutbud här.

Så här går det till
Platserna som är markerade med den gröna symbolen är reserverade för elfordon. Det finns inget bokningssystem utan du får parkera i mån av plats. Laddningstiden för full laddning är omkring 6 timmar. Elen är kostnadsfri. Parkering betalar du som vanligt. De flesta laddstolparna är placerade i Signalistens bostadsområden och laddningstiden är 4 timmar.

Om intresset är stort kan antalet platser eventuellt utökas. Elen vid de flesta laddstolparna är märkt med "Bra Miljöval" enligt Naturskyddsföreningens miljökrav.

Om du har frågor
Har du frågor om parkeringsplatserna eller laddstolparna kan du kontakta Signalistens kundtjänst på telefon 08-705 22 00 eller mejla till signalisten@signalisten.se.

Fixa laddplats till din bostadsrättsförening

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har Solna stad och övriga kommuner i länet startat projektet "Fixa laddplats"!

På fixaladdplats.se hittar du all vägledning du och din bostadsrättsförening kan behöva: steg-för-steg-guider om hur ni går till väga för att installera en laddstation, mallar för hur en offertförfrågan kan se ut och checklistor på hur ni utvärderar inkomna anbud från leverantörerna. Det finns även mallar för hur ni söker klimatinvesteringsstöd från Naturvårdsverket (vilket man kan få för halva investeringskostnaden) samt redovisar eventuellt stöd.

Tack för att du kör elbil!

Dela: