Ny ishall Ulriksdals IP

Nu byggs en tredje ishall på Ulriksdals IP. Under ett antal år har Ulriksdals idrottsplats utvecklats till ett centrum för isidrott och på platsen finns idag två ishallar. Dessa två ska nu kompletteras med en tredje ishall för att kunna erbjuda barn- och ungdomsverksamheten fler och bättre träningstider. Ishallen står klar i november 2017.


Startskott för byggnationen av en ny ishall i augusti 2016.

Solna stad har ett mål om att fler barn- och ungdomar ska kunna delta i idrotts-, fritids- och kulturverksamheter, i takt med att staden växer. På Ulriksdals IP finns ett mycket rikt föreningsliv. Idag bedriver AIK hockey verksamhet med damlag och ungdomsverksamhet. Dessutom bedriver Solna sportklubb (ishockey), Ulriksdals sportklubb (ringette), Solna konståkning (konståkning) och Skating & Dance Academy (konståkning) verksamhet på Ulriksdals IP. Idrottsplatsen används också av Solna gymnasium och för allmänhetens åkning.

Ishallarna används året runt och därför det är viktigt att den nya ishallen uppfyller högt ställda krav på energieffektivitet och att den tekniskt integreras med de två befintliga ishallarna. I och med uppförandet av denna den tredje ishallen avvecklas den befintliga utomhusrinken och den nya ishallen följer de övriga hallarnas konstruktion och utformning.

Läs mer in ishallens framväxt

Dela: