Takstolarna resta på nya ishallen

Nu är takstolarna på plats för den framväxande ishallen. Projektet att bygga stadens tredje ishall på Ulriksdals IP löper på enligt plan och den nya hallen beräknas stå klar i november 2017.


Den nya och energieffektiva ishallen växer fram. Från vänster Magnus Persson, ordförande för tekniska nämnden, Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande och Peter Edholm, ordförande för kultur- och fritidsnämnden inspekterar byggnationen av den tredje ishallen vid Ulriksdals IP. Foto: Solna stad.

- Nu är stommen på plats. Arbetet har tagit några veckor och har varit ett noggrant jobb där ett stort antal personer från montörer till kranförare varit inblandade för att allt ska bli rätt, säger Leif Öhult projektledare i Solna stad.

Entreprenören Peab räknar med att hålla tidplanen och att ishallen står klar i november.

Verksamheter på Ulriksdals IP

Det var i slutet av augusti 2016 som startskottet gick för bygget av Solnas tredje ishall på Ulriksdals IP. Under ett antal år har idrottsplatsen utvecklats till ett centrum för isidrott och på platsen finns idag två ishallar. Dessa två ska nu kompletteras med en tredje ishall för att kunna erbjuda barn- och ungdomsverksamheten fler och bättre träningstider.

Idag bedriver AIK hockey verksamhet med damlag och ungdomsverksamhet. Dessutom bedriver Solna sportklubb (ishockey), Ulriksdals sportklubb (ringette), Solna konståkning (konståkning) och Skating & Dance Academy (konståkning) verksamhet på Ulriksdals IP. Idrottsplatsen används också av Solna gymnasium och för allmänhetens åkning.

Energieffektiv

Ishallen ska kunna användas året runt och därför det är viktigt att den uppfyller högt ställda krav på energieffektivitet och att den tekniskt integreras med de två befintliga ishallarna. I och med uppförandet av denna den tredje ishallen avvecklas den befintliga utomhusrinken och den nya ishallen följer de övriga hallarnas konstruktion och utformning.

Läs mer om Solnas nya ishall

Dela: