Solnas första strandbad öppet för badgäster

Vid Huvudsta strand återfinns nu Solnas första publika strandbad. Sandstrand, picknickytor, badbryggor och utomhusdusch är några av inslagen i solnabornas nyaste tillskott i stadsmiljön. Badet ligger nedanför existerande Huvudstabadet och erbjuder badmöjligheter för alla som vill plaska och simma i vackra Ulvsundasjön.

- Stadens anställda och entreprenörer har jobbat hårt med att få allt på plats i tid. Det är en fin och naturskön badplats som solnaborna kommer njuta av i sommarvärmen. Det är jag stolt över! säger Magnus Persson, ordförande i Tekniska nämnden.

Strandbadet är ett led i visionen om ett snyggt och attraktivt Solna. Genom att tillgängliggöra en del av Huvudsta strand och erbjuda solnaborna utökade möjligheter till rekreation, lek och bad tillförs viktiga värden till ett redan attraktivt utbud.

- Den här platsen är den bästa tänkbara för Solnas första strandbad. Det ligger bra till med närhet till Huvudstabadet, toaletter, flera serveringar, parkering för både cyklar och bilar och kollektivtrafik, säger Peter Edholm, ordförande Kultur- och Fritidsnämnden.


I anslutning till strandbadet finns utöver Huvudstabadet även en 4h-gård och till strandbadet tar man sig enkelt oavsett trafikslag. Den officiella adressen lyder Huvudsta strand 3. För regler och platsspecifik info, se länk i högerspalten.

Badet omfattar i korthet:
Strandremsa
Omklädningshytter
Utedusch
H-formad badbrygga
Picknickyta i form av gräsmatta
Toaletter
Cykelparkering

Dela: