Julbelysningen invigningständ i Hagalund

Lagom till första adventshelgen invigningständes stadens julbelysning i Hagalund. På totalt fyra platser runtom i Solna kommer helt ny julbelysning att sprida både ljus och stämning i vintermörkret. Satsningen är en del i Solnas långsiktiga arbete för en snyggare och tryggare stad.

Stora eken i Hagalund iklädd ny julbelysning.

- I år kommer solnaborna kunna njuta lite extra av stadsmiljön i juletid. På totalt fyra platser kommer helt ny julbelysning att sättas upp och bidra till en ännu mer attraktiv, levande och trygg stad, säger Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden.

Årets nya julbelysning sprider utöver den stora eken i Hagalund sitt juleljus på Stråket i Råsunda, i rondellen på Solna kyrkväg vid Astrid Lindgrens barnsjukhus samt vid tunnelbaneingången på Solnaplan i Solna centrum. Julbelysningen tänds i samband med första adventshelgen och lyser fram till tjugondag Knut.

Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden, invigningstände julbelysningen i Hagalund.

- Vi tar nu ett samlat grepp om stadens belysning i juletid och gör en aktiv satsning på ny och fin belysning. Tanken är att utveckla belysningen i juletid framöver så att den kan komma än fler solnabor till del, säger Magnus Persson ordförande i tekniska nämnden.

Sedan tidigare år finns julbelysning i Solna vid Centralvägen, Solnavägen, i Frösunda samt vid Huvudstagatan/Storgatan. Därutöver tillkommer julgranar med belysning på totalt nio platser runtom i Solna, närmare bestämt i Järvastaden, vid Gyllene Hästens torg, Björnstigen/Kungshamravägen, Frösunda torg, Hagalunds torg, Stråket/Råsundavägen, Armégatan/Huvudstagatan, Huvudsta torg samt vid Solnaplan.

Dela: