Invigning av Fjärilens lekplats i Bergshamra

I en härligt skinande vintersol invigdes en ny spännande och trygg lekplats i Bergshamra. Barn från två förskolor i Solna tillsammans med Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden, invigde platsen med lek och ballonger!


Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden invigde Fjärilens lekplats i strålande solsken. Efter bandklippning följde premiärtur av förväntansfulla barn i den härliga rutschkanan! Foto:Solna stad

Efter planering och webbdialog med berghamraborna påbörjas under hösten 2016 byggandet av Fjärilens lekplats vid Bergshamra allé med en unik närhet till natur och grönområden. Större träd har sparats och blivit en del av lekplatsen som också fått bättre belysning, nya parkmöbler och nya planteringar av bl.a. träd, buskar och perenner.

- Lekplatsen är ett spännande och välkommet tillskott i södra Bergshamra. Vi hoppas att den kommer glädja barnen och uppmuntra till kreativ lek, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande.

Fjärilens livscykel som inspiration

Temat för lekplatsen är Fjärilens livscykel med ett "rum" för varje utvecklingsstadium; ägg, larv, puppa och fjäril. Dessa fyra rum innehåller olika lekredskap bland annat gungdjur, gunga, volträcken, klätterlek, rutschbana och lysande ägg. Lekplatsen är lekvänlig för barn i åldrarna 0-12 år, med tonvikt mot de övre åldrarna.

- Solna stad arbetar på bred front med att förverkliga innehållet i den utvecklingsstrategi som togs fram för Bergshamra år 2014. Lekplatsen är ytterligare en del i detta utvecklingsarbete och framöver kommer vi att se ännu fler satsningar komma på plats, säger Bo Bergman samordnare för utvecklingen av Bergshamra i Solna stad.

Dela: