Ajax möter Manchester United i Europa League 2017 på Friends

Stockholm är med hjälp av Solna värdstad för finalen av UEFA Europa League 2017 som spelas på Friends Arena onsdagen den 24 maj. Finalen är det största fotbollsevenemanget som Sverige som ensam nation kan arrangera och kan beskrivas som ett mästerskap på en dag.

Finallagen är nu klara: AFC Ajax möter Manchester United FC. Matchen spelas onsdag 24 maj klockan 20:45 (dagen före Kristi himmelsfärdsdag) och arenan förväntas bli fullsatt med nära 50 000 besökare.

Uppemot 20 000 supportrar beräknas resa till och från Stockholm under finaldagen. Supportrarna reser från Arlanda till Solna med charterbussar som parkerar på Solnas gator fram till att matchen är slut. Supportrarna kan under dagen ta sig till anvisade mötesplatser i Stockholm och de kommer att lotsas till kollektivtrafik för resor mellan Solna och Stockholm.

Matchen är ett stort evenemang som kommer att märkas av i Solna. Flera parkeringar som upplåts för boendeparkering kommer att stängas av och ytterligare gator kommer att fungera som bussparkering, med en del framkomlighetsstörningar som följd.

Arrangören räknar med att 160 miljoner tv-tittare i fler än 100 länder kommer att se matchen. Solna kulturskola kommer att medverka under öppningsceremonin som flaggbärare samt delta vid den tysta minuten som kommer att hållas i arenan för att hedra offren i Manchester.

För mer information om matchen och Fan Zone Kungsträdgården se: http://svenskfotboll.se/uel2017

Stor påverkan på trafik och parkering i Solna:

  • Kollektivtrafiken trafikeras som vanligt men eftersom det är fler människor som åker sätts extra tunnelbanetåg och pendeltåg in.
  • Taxi, skolskjuts och färdtjänst kan få begränsad möjlighet att komma fram i området den 24 maj.
  • Bussparkering för tillresta supportrar kommer att ske på Enköpingsvägen, Galoppvägen, Solnavägen, Frösundaleden, del av Huvudstagatan, Gränsgatan samt Sundbybergsvägen.
  • Begränsad framkomlighet och sänkt hastighet (30 km/h) på Enköpingsvägen hela dygnet den 24 maj. Ett körfält avstängt i vardera riktning, risk för köbildning. Boende i Järvastaden kan alternativt välja infart via Sundbyberg.

Gatorna/platserna nedan är öppna för trafik men ingen parkering är tillåten under följande tider:

Plats

Förbud att parkera

Evenemangsgatan

22 maj kl.08.00 till
25 maj kl.12.00

Grusparkeringen
Vintervägen/Evenemangsgatan

22 maj kl.08.00 till
25 maj kl.12.00

Grusparkeringen
Gustav III:s boulevard

22 maj kl.08.00 till
25 maj kl.12.00

Galoppvägen

22 maj kl.08.00 till
25 maj kl.12.00

Till dig som använder dessa gator normalt för boendeparkering, tänk på att din boendeparkering gäller i hela kommunen. Observera att felparkerade bilar kan komma att transporteras bort för att de inte ska förhindra framkomligheten. Skyltning kommer att ske på samtliga platser.

Dela: