Snart blommar det i Solnas planteringar – året runt

I år satsar Solna på ett utökat blomsterprogram för ettåriga blommor och växter – med fler blommor på fler platser. En nyhet är att blomsterprogrammet i samtliga urnor och blomsterlådor kommer ha växter året runt. Årets tema för blomsterprogrammet är Hagaparken.


2018 års första plantering av så kallade anueller, dvs. ettåriga plantor. Bild från Solna centrum.


Fler urnor, nya broräckeslådor och blommor under årets alla årstidsväxlingar är några av de främsta inslagen i det utökade blomsterprogram som solnaborna kan njuta av under 2018. Under temat "Hagaparken" kommer det blomstra i både lådor och urnor under årets alla växlingar samtidigt som platser och planteringar utökas.

- I år placerar vi ut fler urnor och blomsterlådor och utökar så det blir blomstersmyckning under större del av året på fler platser. Solna ska vara en ren, snygg och trygg stad året runt, säger Magnus Persson, ordförande i Tekniska nämnden.

Över niotusen blommor planteras
Stadens nya annuellprogram (PDF-dokument, 2,4 MB) (program för ettåriga växter) introducerades 2017 och fortsätter nu att utvecklas. Plantering sker med start under vecka 17 och startar vid Solnaplan. Totalt kommer drygt niotusen ettåriga växter planteras i fler än tvåhundra urnor, lådor och rabatter runtom i staden.

Blommor och växter året runt
Därutöver utökas programmet så att samtliga årstidsväxlingar kommer finnas i alla planteringar. I praktiken betyder detta fler blommor och växter som kommer pryda staden också under vintern, och det överallt där urnor och blomsterlådor finns.

Dela: